Kirjoittaja Aihe: Kirjoitusohjeet ja käyttöehdot  (Luettu 8846 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

ylläpito

  • Vieras
Kirjoitusohjeet ja käyttöehdot
« : Joulukuu 25, 2007, 13:24:28 »
HUOM! Ole hyvä ja tutustu huolellisesti kirjoitusohjeeseen ennen viestin jättämistä.

Citroën-foorumi on autoaiheinen, Citroën autoihin keskittynyt keskustelupalsta. Palstan tarkoituksena on toimia Citroën autoista kiinnostuneiden henkilöiden yhteydenpitopaikkana. Merkittävä osa keskusteluista liittyy autoissa esiintyvien ongelmien ratkaisuun.

Kaikkeen Internetissä kirjoitettuun, julkaistuun ja tallennettuun materiaaliin tulee suhtautua kriittisesti ja objektiivisesti. On syytä muistaa se, että useissa tapauksissa asiat kerrotaan vain yhdeltä kantilta. Keskustelupalsta ei tarjoa mitään ehdottomia totuuksia, ainoastaan jäsentensä kirjoittamia viestejä, joista toivotaan olevan jotakin hyötyä lukijoille.

Palstan käyttäjien tiedot ja taidot vaihtelevat suuresti, joten on syytä muistaa eräitä asioita niin kysyessä vastausta johonkin mieltä askarruttavaan asiaan tai lähettäessäsi vastausta johonkin kysymykseen.Käytä hakutoimintoa:
Foorumiin on kertynyt runsaasti eri ongelmia käsitteleviä viestejä ratkaisuineen. Hakutoiminnon avulla voit löytää valmiin ratkaisun ongelmaasi nopeasti. Yläpalkin hakukenttää käyttämällä hakutoiminto etsii viestejä vain siltä alueelta, jolla sillä hetkellä olet (sisältäen ala-alueet). Kaikilta alueilta voit etsiä käyttämällä tarkempaa hakua tai siirtymällä esim. etusivulle.


Valitse oikea alue.
- Eri aihepiireihin liittyen on luotu useita eri alueita, esimerkiksi Tekniikkaa -osio on jaettu useisiin eri alueisiin:

C1–C4
C5
C6-C8 ja C-Crosser
BX, Xantia, XM
Xsara + Xsara Picasso
AX, Saxo, ZX
Berlingo, Jumper, Jumpy Combi, Jumpy, Evasion
Muut vanhat mallit

Eri alueet on pyritty nimeämään mahdollisimman kuvaavasti, jotta oikean paikan löytäminen ei olisi vaikeaa. Ylläpito siirtää väärälle alueelle aloitetun viestiketjun oikeaan paikkaan tai joissakin tapauksissa poistaa sen kokonaan.


Kerro ainakin seuraavat asiat viestissä, joka käsittelee ongelmaa tai muuta teknistä aihetta:
– Otsikossa auton malli ja lyhyt kuvaus aiheesta, esimerkiksi:  C5 - Etupää kolisee?

C5 malleissa kannattaa käyttää otsikossa malleja. esim.
C5 - Takalasi ei aukea (I korinen C5, vuosimallit 2001-2004)
C5 II - Radion vaihto (Facelift, vuosimallit 2004-2008)
C5 III - Saattovalot ei toimi  (uusin X7 malli)

– Ilmoita viesti kentän alussa tarkemmat mallitiedot, esimerkiksi: C5 2.0 16v, vm. 2002 Break. Lisäksi voi olla tarpeen ilmoittaa myös mittarilukema sekä auton käyttövoima (bensiini tai diesel).

– Auttaa myös, jos ilmoitat RP-numeron: esim. 6694 ja valmistenumeron: esim. VF7-X19C00-009C6771
– Viestin sisällöstä tulisi käydä ilmi ainakin se, miten ja millaisessa tilanteessa ongelma esiintyy.
– Myös kuvien liittäminen viestiin voi auttaa selvittämisessä.
– Muista myös myöhemmin kertoa, miten ratkaisit ongelman; se auttaa muita.
– Kirjoita vain yksi ongelma viestiä kohden. Jos ongelmia on useita, luo jokaiselle eri ongelmalle oma viestiketju.

– Kerro asia riittävän selvästi. Tämä koskee niin kysyjää kuin vastaajaakin. Epäselviin kysymyksiin saat vastauksen hitaasti tai et ollenkaan. Kuten yllä on mainittu, käyttäjien tiedot ja taidot vaihtelevat, joten selkeys on kaikkien käyttäjien etu. Vaikka keskustelut ovat yleensä kysyjän ja vastaajan välisiä, hakutoiminnon avulla niitä voidaan etsiä myös sen jälkeen, kun aktiivinen keskustelu on jo ohi. Olisi suotavaa, että kirjoituksissa kiinnitettäisiin huomiota oikeakielisyyteen ja käytettäisiin yleisesti autotekniikan alalla käytettyjä termejä.

– Lähetä vain sellaista materiaalia, jonka oikeellisuuden voit perustella. Pyri välttämään kuulopuheisiin perustuvan aineiston lähettämistä varmana tietona. Tekijänoikeudellisista syistä materiaalin lähteet on myös syytä mainita ja vältettävä esim. tekstin ja kuvien suoraa kopiointia muista julkaisuista. Älä ilmoita toisen henkilön yhteystietoja (kuten nimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite tai auton rekisteritunnus) julkisessa keskustelussa. Ole harkitsevainen myös omien yhteystietojesi julkaisemisessa.

– Olet itse vastuussa omasta kirjoituksestasi ja sen sisällöstä. Älä lähetä laittomuuksiin kehottavaa tai muutoin arveluttavaa materiaalia. Laittomuuksiin kehottavalla tarkoitetaan tässä yhteydessä esimerkiksi neuvomista lainsäädännön vastaisiin auton rakenteiden muutoksiin tai liikennesääntöjen rikkomuksiin. Korjausohjeiden kohdalla on erityisesti huomioitava turvallisuusnäkökohdat niin liikenne- kuin työturvallisuudenkin osalta.

– Ylläpito puuttuu laittomuuksiin kehottaviin, yksilön kunniaa loukkaaviin tai uhkaaviin tai muutoin arveluttaviksi todettavien viestien sisältöön asian vakavuuden edellyttämällä tavalla. Citroën -foorumi ja sen ylläpito ei ota minkäänlaista vastuuta keskusteluissa esitetyistä väitteistä tai niiden aiheuttamista seurauksista. Keskusteluja käydään keskustelijoiden omalla vastuulla.

– Pysy asiassa. Tekniikkaa -osio pyritään pitämään vapaana ns. offtopic-keskustelusta eli muusta kuin aiheeseen liittyvästä keskustelusta. Perusteena asiassa pysymiselle on pyrkimys selkeyteen. Ylläpito voi poistaa tai siirtää Tekniikkaa -osioon lähetetyt aiheeseen liittymättömät tai asiattomat viestit muihin osioihin. Yleistä keskustelua -osiosta löytyy muita alueita, joissa voi keskustella vapaammin.

- Citroen-foorumi voi milloin tahansa poistaa käyttäjän (esim. käyttäjätunnuksen nimen takia) tai hänen lähettämänsä aineiston sivuiltaan ja muokata sitä haluamallaan tavalla asiasta käyttäjälle ilmoittamatta tai hänen lupaansa pyytämättä. Citroen-foorumin aineistoon tekemästä muokkauksesta huolimatta vastuu sen sisällöstä säilyy edelleen vain käyttäjällä.

– Älä kirjoita samaa viestiä useampaan paikkaan. Jos haluat viitata toiseen kirjoittamaasi viestiin, niin käytä linkkiä, älä kopioi. Duplikaattiviestit poistetaan ilman eri ilmoitusta.

– Käytä isoja alkukirjaimia ja välimerkkejä, koska tällöin tekstiä on helpompi lukea ja ymmärtää. HUUTAMINEN ON KIELLETTYÄ.

– Älä lisää rivinvaihtoja joka rivin loppuun (esim. kesken lauseen tai jokaisen yksittäisen lauseen perään), vaikka rivit näyttäisivät mielestäsi liian pitkiltä kirjoitushetkellä tai luettaessa viestiä leveästä selainikkunasta. Foorumiohjelmisto huolehtii tekstin rivittämisestä automaattisesti eli toisin sanoen älä katko rivejä itse muutaman sanan välein. Kappalejaot yms. ovat tietysti asioita, joista sinun pitää itse huolehtia. Kappalejaossa on hyvä jättää tyhjä rivi kappaleiden väliin. Säätämällä selainikkunansa leveyttä, voi jokainen käyttäjä vaikuttaa siihen, miltä viestit ruudulla näyttävät.Myyntipalstaa koskevat ohjeet:

Kauppapaikan kirjoitusohjeet ja säännöt:

Palstan selvyyden vuoksi on syytä laittaa jo otsikkoon tieto ilmoituksen laadusta ja otsikkotekstin tulee olla mahdollisimman hyvin kaupan kohdetta kuvaava

ALUEET:

- Myydään
- Ostetaan
- Vaihdetaan, vuokrataan, annetaan

Kun ilmoitus on käynyt aiheettomaksi (esim. tuote myyty tai ostettu), ilmoita asiasta viestiketjuun vastaamalla, että kaupat tehty (myyty, ostettu, vaihdettu, annettu). Ylläpito siirtää viestin kauppapaikan arkistoon ja näin meillä säilyy hieman historia tietoa siitä, mitä mikäkin on joskus maksanut.

Voit vastata muiden ilmoituksiin viestiketjussa vain
- kertoaksesi osto- tai myyntiaikeistasi (jatka sen jälkeen kaupankäyntiä muulla tavoin)
- antaaksesi vinkkejä tavaran tai ostajan löytämiseksi (esim. linkit muualla netissä sijaitseviin ilmoituksiin)
- ilmoittaaksesi virheestä (esim. toimimaton sähköpostiosoite, vääränlainen osa tms.)
- kysyäksesi lisätietoja kaupan kohteesta
- mikäli et yrityksistä huolimatta tavoita myyjää muulla tavoin ja sinulla on tärkeää asiaa.

Varsinaisen kaupankäynnin tulee kuitenkin tapahtua muulla tavoin kuin viestiketjuun vastaamalla eli esim. puhelimitse, sähköpostitse tai yksityisviestein (keskustelut hinnasta, maksutavasta, toimituksesta ja mahdollisista kaupan jälkeisistä ongelmista). Kiellettyä on siis mm. kaikenlainen asiaan liittymätön keskustelu, julkinen tarjousten esittäminen ja hintapyyntöjen kommentointi. Alueella kirjoittelua valvotaan tavanomaista tarkemmin ja kaikki alueelle sopimattomat viestit poistetaan ilman erillistä ilmoitusta.

Tarkennetaan myynti/osto palstan sääntöjä, eli yllä oleviin ohjeisiin lisäksi seuraavat astuvat heti voimaan;

1) kerro tarkalleen mitä myyt (myös otsikossa)
2) kerro mihin hintaan myyt/ostat/vaihdat (pyritään välttämään tarjotkaa jotain ilmoituksia)
3) kerro missä tuote tms. ostopaikka sijaitsee
4) lisää mahdollinen linkki esim. Nettiauton sivuille
5. Yhteystiedot (puhelin, sähköposti, osoite)

PELKKIÄ LINKKEJÄ (esim. nettiauto, huuto.net ym.) MYYNTI-/OSTO-/VAIHTOILMOITUKSISSA EI HYVÄKSYTÄ (Jos et jaksa mainostaa tuotettasi ilmoituksessasi, et sitä täällä myy/osta/vaihda) Nämä ilmoitukset poistetaan välittömästi ilman varoitusta.

- Viestien ns. uppaaminen on kiellettyä "laskin hintaa 5 €" viesteillä. Hyvä väli uppaamisessa on noin kuukausi.

- Pelkkä hinnan muuttaminen ei siis oikeuta uuteen ilmoitukseen samasta tuotteesta kuukauden sisällä
- Tarpeeton ISOJEN KIRJAIMIEN käyttö otsikossa on kielletty.
- Monien perättäisten viestien kirjoittaminen on typerää. Mikäli myytäviä tuotteita on paljon, kirjoita mielummin yksi kuin useampi ilmoitus.
- Autojen tai varaosien myynnissä pelkkä linkki nettiauto.com tai vastaavaan palveluun ei riitä vaan myyntikohteesta tulee olla vähintään perustiedot esillä tällä foorumilla
- Hinta on oltava selkeästi esillä
- Voit myös muokkauttaa ilmoitustasi kertomalla siitä ylläpitäjille.

Mikäli ilmoitus ei noudata näitä sääntöjä, se poistetaan kyselemättä.esim auton myynti-ilmoitus:

M: Citroën C5 2.0 16v vm. 2002

Myydään siisti Citroën C5 vm.2002
ajettu 102tkm
tarkempia tietoja: Huoltokirja, autom. ilmast. webasto, 2x renkaat, vetokoukku
Hinta: 3900eur
Yhteystiedot: myyjä@myyjä.com puhelin 045-1234567  Helsinki
Lisätiedot ja kuvat: nettiauton linkkiKauppapaikan käyttöehdot:

Citroën-foorumin ylläpito ei vastaa kaupankäynnistä syntyneistä kiistatilanteista (esim. tuotteen hinnoitteluun liittyvät asiat sekä mahdolliset virheelliset tai vääränlaiset tuotteet). Kauppapaikan käyttäjän velvollisuus on itse selvittää mm. myyjän tai ostajan yhteystiedot, tarvittavat tiedot kaupankäynnin kohteesta sekä lopullinen kauppasumma. Ylläpito ei ota vastuuta käyttäjien välillä suoritetusta rahaliikenteestä, joten käyttäjän on itse varmistettava tietojen oikeellisuus. Käyttämällä Citroën-foorumin kauppapaikkaa käyttäjä hyväksyy nämä käyttöehdot.

CITROËN-FOORUMIN KÄYTTÖEHDOT:

Citroën-foorumin sivujen sisältö on suojattu tekijänoikeuslain mukaisesti. Citroën-foorumi pidättää itsellään kaikki oikeudet sivuihin ja niiden sisältöön, tekijänoikeudet mukaan lukien, jollei näissä käyttöehdoissa tai sivuilla toisin mainita.

Käyttäjä luovuttaa palvelun käyttösopimuksen hyväksyessään käyttöoikeuden painetussa ja sähköisessä muodossa Citroën-foorumi -palstalla julkaistuun kirjoitukseensa. Käyttäjä hyväksyy käyttösopimuksen palvelun käyttäjäksi kirjautuessaan, kohdassa 'hyväksyn käyttösopimuksen ehdot', ilman erillistä ilmoitusta. Aineistoa ei saa kopioida, jäljentää tai muuten toisintaa kaupalliseen käyttöön ilman oikeudenomistajien lupaa.

Citroën-foorumin sivujen sisältöä (tekstiä tai sen osia) ei saa lainata ilman lähteen mainitsemista. Tekstistä tai sen osista saa valmistaa kopion ainoastaan sivun lukemista varten ja tulostaa kappaleen sivusta ainoastaan yksityiseen käyttöön. Citroën-foorumin sivuilla olevia kuvia tai niiden osia ei saa kopioida eikä levittää missään tarkoituksessa ilman Citroën-foorumin kirjallista lupaa.

PALVELUNTARJOAJAN VASTUU

Citroën-foorumin ylläpito ei vastaa sivuilla esitettävien tai sitä kautta saavutettavien tietojen oikeellisuudesta tai luotettavuudesta.

Citroën-foorumi ei vastaa niiden sivujen sisällöstä, joihin sen sivuilta on linkkiyhteys ja jotka on tehty tai julkaistu jonkun muun kuin Citroën-foorumin toimesta.

Citroën-foorumi ei tarkista etukäteen sivuillensa käyttäjien lähettämän aineiston sisältöä, eikä Citroën-foorumi ole vastuussa sivuillansa olevasta käyttäjien lähettämästä materiaalista.

Citroën-foorumi ei vastaa sivujen ja siellä olevien tietojen käytön välittömästi tai välillisesti aiheuttamista vahingoista. Citroën-foorumi ei vastaa sivujen saatavuudesta.

KÄYTTÄJÄN VASTUUT

Käyttäjä vastaa siitä, että hänen lähettämänsä aineisto on julkaisukelpoista, hyvien tapojen ja lain mukaista.

Käyttäjä vastaa kaikista Citroën-foorumin kuluista, jotka aiheutuvat Citroën-foorumille käyttäjän lähettämän aineiston johdosta syntyneistä vaatimuksista Citroën-foorumia kohtaan. Käyttäjä on korvausvelvollinen Citroën-foorumille tai suoraan muille tahoille mahdollisista väärinkäytöksistä sekä lain- ja sopimuksen vastaisista toimistaan.

Citroën-foorumia ei saa käyttää uhkailun välineenä käyttäjän ja yksityishenkilöiden tai yhteisöjen välisissä kiistoissa. Käyttäjällä ei ole oikeutta esiintyä Citroën-foorumin nimissä missään tilanteessa, vaan hän edustaa aina vain itseään.

Joihinkin Citroën-foorumin sivuihin tai palveluihin saattaa liittyä muita ehtoja, jotka on määritelty kyseisellä sivulla ja jotka käyttäjän tulee hyväksyä ennen palveluun rekisteröitymistä tai sivujen avaamista.

Käyttäjän tulee ymmärtää, että kaikkeen Internetissä kirjoitettuun, julkaistuun ja tallennettuun materiaaliin tulee suhtautua kriittisesti ja objektiivisesti. On syytä muistaa se, että useissa tapauksissa asiat kerrotaan vain yhdestä näkökulmasta. Keskustelupalsta ei tarjoa mitään ehdottomia totuuksia, ainoastaan jäsentensä kirjoittamia viestejä, joista toivotaan olevan jotakin hyötyä lukijoille.

PALVELUNTARJOAJAN OIKEUDET

Citroën-foorumi varaa oikeuden milloin tahansa estää pääsyn sivuilleen sekä oikeuden muuttaa sivuja tai sulkea sivut.

Citroën-foorumi voi milloin tahansa poistaa käyttäjän tai käyttäjän lähettämän aineiston sivuiltaan.

Citroën-foorumi voi luovuttaa käyttäjätietoja sekä käyttäjien kirjoittamia julkisia ja yksityisiä viestejä asianosaisille ja viranomaisille mikäli ilmenee esim. häiriköinniksi luokiteltavaa toimintaa foorumilla tai sen ulkopuolella. Kevein perustein tähän ei kuitenkaan ryhdytä vaan esimerkiksi viranomaisten vaatimuksesta.

Käyttäjän velvollisuutena on huomioida myös poliisin tietotekniikkarikoksiin liittyvä ohjeistus ja toimia sen mukaisesti:

Poliisi: Rikostorjunta: Tietotekniikkarikokset

Käyttöehtoja tarkennettu 6.09.2010.

« Viimeksi muokattu: Joulukuu 22, 2010, 09:38:35 kirjoittanut PicassoHDI »