Kirjoittaja Aihe: Renkaiden valmistusvirhe  (Luettu 922 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

henu

  • Vieras
Renkaiden valmistusvirhe
« : Kesäkuu 13, 2007, 22:27:58 »
Tuota puhkiruostumattomuusjuttua sivuten tuli mieleen rengasasioissa vähän samanlainen tilanne. Kävi nimittäin niin että vajaan vuoden vanha kesärengas alkoi kasvattaa pattia kylkeensä, eli ilmeisesti vyö meni poikki. Rengasliikkeessä lupasivat takuuseen uuden, mutta kun lähdin pois soittivat heti perään että käypä vielä näyttämässä uudelleen.

No nosturilla sitten mies selvittämään että jos patti on vain toisella puolella, rengasta ei saa takuuseen, mutta jos on molemmilla puolilla rengasta samassa kohtaa, on kyseessä valmistusvirhe ja renkaan saa takuuseen. Noh, rengas osoittautui "yksisarviseksi" eikä kuulemma kannata takuuta yrittää, mutta kun ehti jo takuun luvata niin sovimme että maksan vain rengastyöt ja liike maksaa uuden pyörän. Passaa mulle, pointsit liikkeelle.

Mutta se itse asia - miksi renkaassa pitää olla kyttyrät molemmilla puolilla että puhutaan valmistusvirheestä, eikö se valmistusvirhe muka voi tulla vain toiselle puolelle rengasta?? Vastausvaihtoehtoja tulee mieleen kaksi:

a) yksikyttyräinen on yleensä ajettu kadunreunaan tms. jolloin ne "yleensä" ovat itseaiheutettuja

b) tämä on samanlainen huuhaatakuu kuin tuon ruostesuojauksenkin kohdalla

Tietääkö joku absoluuttisen totuuden asiaan, mitä mieltä yleensäkin olette?