Kirjoittaja Aihe: C4 I Kaapelin veto akulta  (Luettu 1108 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Sitronen

 • Viestejä: 3
 • Peukkuja: 0
C4 I Kaapelin veto akulta
« : Helmikuu 04, 2018, 11:47:03 »
Onko kokemuksia C4:n defan / vahvistimen / subbarin asennuksesta, eli virtakaapeli akulta sisätiloihin. Reikien poraamiseen ei ole oikein välineitä eikä kokemustakaan, joten lähtökohtaisesti etsin valmiita reittejä mitä voisi hyödyntää. Johdon pitää olla sen verran jytyä että tehdasjohdoilta ryöstäminen on pois laskuista.

- Ensimmäiseksi ajattelin ottaa akun irti ja katsoa löytyykö sen takaa tulpattuja reikiä jotka veisivät polkimien taakse.
- Joltain ranskisfoorumilta löysin vinkin että jos pyyhkijät ja niiden alla olevan muovikatteen irroittaa, voi niiden alta löytyä reikä heti tuulilasin alapuolelta.

En millään haluaisi viedä autoa huoltamolle yhden reiän takia, joten kaikki vinkit ja ehdotukset otetaan vastaan.

Poissa Sitronen

 • Viestejä: 3
 • Peukkuja: 0
Vs: C4 I Kaapelin veto akulta
« Vastaus #1 : Helmikuu 10, 2018, 19:33:56 »
Vastaan tässä itse itselleni, löysin lopulta läpiviennille reiän, ja ehkä tästä on apua muillekin. Kirjoitetaan siis omat kokemukset talteen. Ja luultavasti tämä vinkki pätee moniin muihinkin Citikoihin ja Peugeotteihin, mutta tässä tapauksessa oli kyse C4 2.0 vm 2006.

Ensimmäiseksi yritin ottaa tuulilasinpyyhkijöitä irti, jotta näkisin mitä muovikatteen alla on, mutta ne olivat sen verran jumissa että luovutin heti alkuunsa.

Akun vasemmalta puolelta tulpattu reikä kuitenkin löytyi, laitan tähän kuvan liitteeksi. Tässä vähän ohjeistusta miten tämä käy:

- ota moottorin päältä muovikate irti, lähtee nostamalla
- irroita johto akun + navasta
- irroita akun suojakotelo, lähtee irti ilman työkaluja. siirrä ilmansuodattimen koteloa jos tila meinaa loppua kesken.
- irroita johto akun - navasta
- irroita akkua pitävä pellinpala akun vasemmasta reunasta, on kiinni pultilla jossa 10 mm kanta. hankala päästä käsiksi, joten jatkovarrellinen väännin voi tulla tarpeeseen.
- akun irroittamiseen on oma ohjeistuksensa jota ei tarvitse noudattaa, mutta jos haluat olla erityisen varovainen, lue tämä: http://citroen-foorumi.com/index.php?topic=14656.0
- ota akku pois, ja nyt viimein pitäisi olla tarpeeksi tilaa
- ota reiässä oleva kumitulppa pois esim. talttapäämeisselin avulla, ja ota se talteen
- työnnä pitkä ruuvimeisseli reikään lähes kohtisuoraan alaspäin. käytä vähän voimaa ja se puhkeaa kuskin jalkatilaan kaasupolkimen taakse.
- tee kumitulpaan reikä ja vedä johto sen läpi
- vedä johto jalkatilaan, laita kumitulppa takaisin paikoilleen
- laita irroittamasi osat takaisin paikoilleen

Johtoa voi olla hankala työntää äänieristeiden läpi, joten itse tein niin että teippasin johdon kiinni meisseliin, työnsin sen läpi jalkatilaan asti, josta siitä sai taas otteen. Reiän tiivistäminen on suositeltavaa, itse en erityisempiä suojauksia tehnyt, mutta pitää varmistaa ettei äänieristeeseen ala pääsemään ajan myötä kosteutta.

Poraamiselta siis vältyttiin, ja hommaan ei aikaa kovin kauaa kulu jos tietää mitä on tekemässä.

Poissa hyvätkyydit

 • "C1"
 • *
 • Viestejä: 13
 • Peukkuja: 0
Vs: C4 I Kaapelin veto akulta
« Vastaus #2 : Maaliskuu 03, 2018, 16:57:14 »
Kiitti hyvästä vinkistä, mutta olen kuullut, että akkua ei saa poistaa kotioloissa ilman "siemenvrtaa" sähkönjakelu keskus mene muutoin sekaisin. Pitääkö tämä paikkansa??

Poissa Sitronen

 • Viestejä: 3
 • Peukkuja: 0
Vs: C4 I Kaapelin veto akulta
« Vastaus #3 : Maaliskuu 03, 2018, 18:49:08 »
Niin. Sähkönjakelukeskuksella tarkoitetaan varmaan BSI:tä eli ajotietokonetta, joka joidenkin kokemusten perusteella on mahdollista saada tilttiin tai vikaantumaan. Varmaan virtapiikit tai kuun asennot voi tämän aiheuttaa, lähtökohtaisesti akun vaihto kotikonstein ei mitään ongelmia aiheuta. Jos haluaa olla akun vaihdon kanssa erityisen varovainen niin vaihtaa sitten tämän ohjeen mukaan http://citroen-foorumi.com/index.php?topic=14656.0

Poissa Teuski

 • "C8"
 • ********
 • Viestejä: 1 916
 • Peukkuja: 13
Vs: C4 I Kaapelin veto akulta
« Vastaus #4 : Maaliskuu 03, 2018, 23:17:15 »
Saako sitä siemenvirtaa motonetistä?  :?
-= C5 I 2.2 HDi AT break '03 -=- C4 1.6 16V berline '06 -=- Xsara 1.6i '99 =- +Renault Safrane 2.5 '96

Poissa olli__o

 • Administrator
 • "C8"
 • *****
 • Viestejä: 1 397
 • Peukkuja: 14
Vs: C4 I Kaapelin veto akulta
« Vastaus #5 : Maaliskuu 04, 2018, 00:13:21 »
Saako sitä siemenvirtaa motonetistä?  :?
Ainakin itsellä on ainakin sellainen keinosiemennyskone, myytiin varmaan apukäynnistimenä. Mutta minulla on myös autolataukseen kaksipäinen tupakansytytinjohto, joka toimii tietysti molempiin suuntiinkin (kunhan sen kytkee sellaiseen töpseliin, josta ei virrat katkea) tai sama johto toimii myös kahden auton välillä.

Mutta enpä ole sitä juuri ikinä käyttänyt tuohon tarkoitukseen ja onpa paljon remontteja joissa akku on pakko irroittaa ja vielä enemmän joissa se on järkevää ja suositeltavaa.