Kirjoittaja Aihe: Citroen C3 HDI vuosimalli 2008 ajovalo- ongelma  (Luettu 1197 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Pikkunäppärä

  • Viestejä: 2
  • Peukkuja: 0
Citroen C3 HDI vuosimalli 2008 ajovalo- ongelma
« : Tammikuu 14, 2018, 12:15:16 »
Hei. Olen uusi foorumilla, enkä ehkä osannut hakua oikein käyttää, ohjatkaa sopivaan keskusteluun, jos on jo valmiina :)

Ongelmana on siis auton ajovalot, jotka lakkasivat molemmat samalla kertaa toimimasta. Tutkimme polttimot ja ne ovat ehjät. Mitä voisi seuraavaksi tutkia? Sulakkeissa ei näyttänyt olevan lainkaan valoille sulaketta ohjekirjan mukaan. Tähän loppui naisen ymmärrys :) Ja siis kaikki muut valot toimivat normaalisti.

Auton malli on siis Citroen C3 HDI 70 Pack Vision vm. 2008

Poissa olli__o

  • Administrator
  • "C8"
  • *****
  • Viestejä: 1 432
  • Peukkuja: 15
Vs: Citroen C3 HDI vuosimalli 2008 ajovalo- ongelma
« Vastaus #1 : Tammikuu 14, 2018, 22:13:40 »
Hmmm, tuossa voi olla monta eri kohtaa joka mättää, mutta joissain malleissa on myös sulakkeet.

Tuossa on kaksi (3) sulakerasiaa, nämä lienevät konetilan puoleisessa suolakerasiassa, ainakin Englantilaisessa C3:ssa väitettiin näin:
"F15 10A Passenger side main beam
F16 10A Driver side main beam
F17 15A Passenger dipped headlight
F18 15A Driver side dipped headlight
"

Mutta koska molemmat hävisivät kerralla, niin vika voi olla myös muualla, eli koko "sulakerasia" (onneksi lienee tuo konetilanpuoleinen, koska sen voi vaihtaa käytettyynkin ilman erikoistoimenpiteitä, kunhan on samanlainen, niitä on aika samanlaisissakin autoissa erilaisia, ainakin eri koneet ja varustelut vaikuttaa, sulakerasia on lainausmerkeissä, koska siellä on myös releitä ja elektroniikkaa + jonkun sortin tietokonekin joka keskustelee muiden kanssa väylän välityksellä)

Toinen voisi olla viiksipaketti, sekin on tietokone, joka lähettää väylää pisin pyynnön laittaa sähköt päälle, eli sopivan releen kytkentää. Kannattaa tutkia toimiiko muut viiksen toiminnot, kaukovalovilkku, seisontavalot vilkut...

Hävisikö sekä automatiikalla toimivat valot, että viiksestä syttyvät valot samalla kertaa, toimiiko seisontavalot, mutta enpä tiedä saako tuota ihan varmasti rajattua kuin merkkiliikkeen testerillä (Lexia/diagbox)

Missäköhän ajovaloautomatiikka on, onko se BSM:n toimintoja (BSM=konetilan sulakerasia)?

Poissa Pikkunäppärä

  • Viestejä: 2
  • Peukkuja: 0
Vs: Citroen C3 HDI vuosimalli 2008 ajovalo- ongelma
« Vastaus #2 : Tammikuu 15, 2018, 13:13:23 »
Kiitos paljon vastauksesta  :)

Tutkimme lisää ongelmaa. Viiksi toimi normaalisti ja yhtäkkiä toinen ajovalo alkoikin palaa. Purimme sitten palamattoman vielä uudelleen ja vaihdoimme siihenkin vielä varmuudeksi uuden polttimon. Kasasimme paketin ja molemmat valot paloivat.

Mystistä tämä, sillä teimme samat asiat kuin ensimmäiselläkin kerralla, jolloin valot eivät syttyneet. Ehkä jokin liitos ei vaan ollut ihan kohdillaan aloittelijan asentamana, aika vaikeasti oli vaihdettavissa kaikkien kiemuroiden kanssa ahtaassa paikassa piilossa. Kummallista myös molempien valojen pimeneminen yhtä aikaa.