Kirjoittaja Aihe: C5:sen etupenkin korjaus  (Luettu 8763 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa KariM

  • "C8"
  • ********
  • Viestejä: 5 357
  • Peukkuja: 25
Vs: C5:sen etupenkin korjaus
« Vastaus #25 : Syyskuu 17, 2017, 14:13:53 »
Koko istuintyynyn irroitus onkin helppo homma. Penkkiä ei tarvitse irroittaa autosta, vaikka toki käsittely onkin helpompaa jos penkki on katollaan olohuoneen lattialla.

- Potkuhuopa takaa auki (2 kumilenkkiä)
- Sivuista muovit irti (yht. 4 T20-ruuvia, sähköpenkissä ei irroiteltavia vipuja tiellä)
- Istuinosan lämmittimen johto pohjasta sähköliittimestään sekä nippusiteistään irti
- Etu- ja sivureunojen muovikourut irti: Etureuna alaspäin venyttäen ja sivut kohtisuoraan penkin keskilinjaa päin painaen.
- Penkin sivuliepeiden takareunan koukut selkänojan saranan takaa irti.

Nyt istuintyyny on irti. Kasaaminen menee päinvastaisessa järjestyksessä, mutta oli paljon hitaampaa.

Istuintyyny näyttää symmetriseltä pl. sivuliepeessä oleva peukalonmentävä reikä. Sen lisäämällä voinee halutessaan vaihtaa oikean- ja vasemman puoleisen penkin tyynyt keskenään.

Putsasin penkin pohjakalvon (bräkleen ja rätti) ja teippasin lopulta ilmastointiteipillä koko pinnan umpeen. Ostin myös Gorillaa mutta 3M:n ilmastointiteippi tarttui paremmin.

Tällä operaatiolla istuimesta katosi se lässähtänyt tuntuma mikä enemmän ajettujen sitikoiden kuskinpenkkiä vaivaa. Tuntuu yhtä topakalta kuin vähemmän istuttu apumiehen penkki.

Kuvassa tyyny ensimmäisen korjausyrityksen jälkeen.


Poissa beehoo

  • "C1"
  • *
  • Viestejä: 33
  • Peukkuja: 0
Vs: C5:sen etupenkin korjaus
« Vastaus #26 : Tammikuu 23, 2019, 18:12:57 »
Noniin, nyt on sitten C5 2007 Hdi 2.0L facelift farkkuun vaihdettu kuskin penkki. "Uusi" penkki tuli 2001 C5  I-koppasesta sedanista. Vaihtohan sinänsä on kohtuu helppo, paitsi että liittimet on lämppäriin ja airbagiin erilaiset. Eli täytyi hieman modifioida. Ohessa "uudet liittimet" on 2001 sedanista ja "vanhat liittimet" on C5 faceliftistä.

"Uusi penkki" on sedanista ja "vanha penkki" C5 faceliftistä jos nuo nyt ketään kiinnostaa. Piuhojen värityskin oli erilainen.

Lähinnä kysymyksenä nyt kun ei ajotietokone itkenyt mistään vioista (airbag, turvavyö), että uskaltaako kuitenkin vielä tuota lämppärin nappia painaa, vai syttyykö siitä tulipalo? Piuhat laitettiin 1:1 joten sinänsä tuskin ongelmia, mutta aina kun ite alkaa jotain väkertämään niin tarvii joko poliisia, palokuntaa tai ambulanssia. Tai kaikkia.