Kirjoittaja Aihe: C4 I Lisäjarruvalo  (Luettu 1246 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Kaarlo

  • "C2"
  • **
  • Viestejä: 83
  • Peukkuja: 2
C4 I Lisäjarruvalo
« : Helmikuu 22, 2017, 15:14:20 »
Ohessa kuvia lisäjarruvalon johtojen korjaamisesta ja tässä vähän kertomusta kuinka itse tuon tein. Jokainen omalla vastuullaan tuosta sitten poimii tarvitsemiaan tietoja. Ainakin tästä näkee vähän mitä on odotettavissa. Tämä ei varmasti ole ainoa tapa tai paras eikä ainakaan virallinen :)

-En saanut johdoista tarpeeksi löysää että olisin päässyt katsomaan ovatko johdot poikki luukun haitarikumin sisältä, enkä tiennyt myöskään toimiiko valo. Tässä vaiheessa toiveena oli säilyttää haitarikumi ehjänä, mutta lopulta kuitenkin halkaisin tuon haitari osuuden ( en läpivientikumeja )

-Huom! jos irrotat haitarikumin läpivientejä älä kampea pelkkää kumia vaan irrota valkoisen kauluksen/kiinnikkeen kanssa ( kuva )

-Ensin irrotettava sivupaneelit, kampea kiinnikkeiden kohdalta. Luukun alapanelissa hahlolla kiinni älä kampea siitä ( kuva )

-seuraavaksi irrotin luukun ylä paneelin. Päissä torx ruuvit jotka irti, ja sitten kammetaan kiinnikkeet irti

-Spoilerin mutterit irti ( 4kpl ) Takaluukku kiinni ja spoilerin kampeaminen varovasti kiinnikkeistä. Kiinnikkeet voivat rikkoutua mutta nämä uusittavia.

-Valojohdon liitin irti, pissapojan suutin tai letku irti. Itse irrotin letkun suuttimineen, suutin lähti helposti kiinnikkeistään

-Valo kiinni kahdella torxilla.

-Johdoista jouduin irrottamaan useammasta kohdastakin tätä tehdessä tahmeaa eristysnauhaa jonka kanssa johdot eivät liikkuneet mihinkään.

-Jotta sain vielä lisää löysää johtoihin jouduin irrottamaan luukun alapaneelin. 2 torxia irti ja sitten kammetaan kiinnikkeistä irti.

-Johtonipun irrotin osittain. Kiinnikkeet irtosivat kun kampesin yhtä aikaa kiinnikkeen molemmilta puolilta ( kiinnike jatkuu jonkin matkaa johtonipun alla ) tai varmaankin johdot saa irti ratkomalla tuota eristysnauhaa jolla johto nippu kasattu, en kokeillut.

-Loppujen lopuksi halkaisin haitarikumin mutta en läpivienteihin asti, en muuten saanut edelleenkään johtoja näkyviin. 1 johto oli poikki ja 2 menossa.

-Pujotin uudet johdot läpivientikumien läpi ja liitin vanhat johdot jatko abikoilla kumien ulkopuolelta uusiin johtoihin

-Vedin piuhat paikalleen ja haitarikumin kiersin ympäri mustalla ohuella kangas eristys nauhalla ja tuli suht ok, ja valo palaa.
xsara picasso 2,0  -01, C5 2,0i -04, C4 2,0i -05

Poissa Kaarlo

  • "C2"
  • **
  • Viestejä: 83
  • Peukkuja: 2
Vs: C4 I Lisäjarruvalo
« Vastaus #1 : Helmikuu 24, 2017, 08:52:06 »
Tässä vielä kuvat mitä tuolta haitarikumin sisältä saattaa löytyä ja sitten valmiista tuotteesta. En tosiaan nyt yrittänytkään liittää haitarikumin halkeamaa vaan käytin eristysnauhaa. Jos tämä pettää niin katsotaan sitten.
xsara picasso 2,0  -01, C5 2,0i -04, C4 2,0i -05