Kirjoittaja Aihe: Rengaspainevalvonta TPMS  (Luettu 2095 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Megaman

 • "C8"
 • ********
 • Viestejä: 3 699
 • Peukkuja: 21
 • Sukupuoli: Mies
 • ajossa: 407 Coupé, 206, Boxer
Rengaspainevalvonta TPMS
« : Lokakuu 23, 2015, 12:47:41 »
Tossa kohta vaihtuu uudet kumit vanteille ja hieman mietityttää toi valvontasysteemi. Ilmeisesti ei kuitenkaan ole väliä, vaikka vanteet vaihtaisivat paikkaa renkaan vaihdon yhteydessä?

"Rengaspainetta valvotaan jokaisessa renkaassa olevilla antureilla, jotka mittaavat paineen ja lämpötilan. Koottujen tietojen lähetys radion välityksellä keskusvastaanottimeen, tietojenkäsittely, kuljettajalle osoitettu ilmoitus näytössä."
http://www.rengas-online.com/TPMS-rengaspaineiden-valvontajarjestelma.html

Eli jokainen anturi lähettää keskusyksikköön omat tietonsa. Keskusyksikkö ei voi tietää ilmansuuntia kuitenkaan. Jos jokaisella renkaalla olisi ollut oma valvontayksikkönsä, ongelmia saattaisi esiintyä, jos renkaat vaihtaisivat paikkoja.

Ei ole aikaisemmin moista systeemiä ollut, joten pitää hieman pähkäillä.
407 Coupé, Peugeot Boxer -05, Bomba Quest 500. ex: C2 VTS -09, C5 SX 2.0i Break, BX, Xantia, 309...

Poissa Alpo Kieppi

 • "C4"
 • ****
 • Viestejä: 279
 • Peukkuja: 2
 • Sukupuoli: Mies
Vs: Rengaspainevalvonta TPMS
« Vastaus #1 : Lokakuu 23, 2015, 22:35:12 »
Mulla on C5:ssä sama systeemi. Auto on rekisteröity 4.11. 2006 ja ainakin vielä toistaiseksi alkuperäisten aluvanteiden lähettimissä on virtaa jäljellä. Luulenpa, että aika lailla viimeiset virrat ovat menossa. Sitten kun sähkö loppuu lähettimistä vanteissa, pitää systeemi koodata pois käytöstä. Näin olen ajatellut toimivani. Pyörien paikalla akseleilla ei tunnu olevan mitään vaikutusta järjestelmän toimintaan, joten asiaa ei tarvitse mitenkään huomioida pyörien kausivaihdon yhteydessä. Tämä taisi olla esim. alkupään Renuissa asia, joka tuotti hankaluuksia, koska siinä ei pyörien paikkoja voinut vaihtaa.

Talvirenkaissa ei ole tunnistimia, joten niistä tulee noin 40 kilometrin ajon jälkeen cervice-ilmoitus, että rengaspaineita ei voida monitoroida.

Vaikka järjestelmää on kovasti kritisoitu, niin pitää vähän puolustaakin. Pari vuotta sitten systeemi antoi ilmoituksen, että oikeassa takapyörässä on painevajaus. Heti tuli mieleen, että virhe. No ruuvihan tuonne oli renkaaseen pureutunut. En mitenkään huomannut sitä ajon aikana. Paikkaus onneksi korjasi renkaan. Pehmeäalustainen C5 on aika tunnoton rengaspaineille niin kuin varmaan tuo 407:kin.

Ja kun tuota rengasvahtia ei tarvitse mitenkään ottaa huomioon pyörien kausivaihdossa, niin ainoa kritisoiva asia on tuo lähettimien uusinnan liian suuri kustannus sähkön loppuessa paristoista. Uusien lähettimien hinta muistini mukaan on varsin korkea, lähemmäs satkun per pyörä.
Cactus 1,5 Hdi A -20
308 1.6vti  Sw -10

EU:n pitäisi kieltää italialaisilta autojen valmistus, ja ranskalaisillekin tulisi antaa vakava varoitus!

Poissa westy

 • Viestejä: 4
 • Peukkuja: 0
Vs: Rengaspainevalvonta TPMS
« Vastaus #2 : Tammikuu 24, 2019, 16:15:44 »
Tietääkö kukaan voidaanko C4  vm 2017 kytkeä TPMS järjestelmä pois käytöstä. Vehon mukaan ei? Rekara totesi, että se tehdään uudelleen ohjelmoinnilla.

Onko kukaan tehnyt ko päivitystä ja missä se on tehty. Alan pikkuhiljaa kyllästyä huoltovalon palamiseen.