Kirjoittaja Aihe: jumpun tihkukytkin sekä kiekkamittari  (Luettu 583 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa kossu1978

  • Viestejä: 3
  • Peukkuja: 0
jumpun tihkukytkin sekä kiekkamittari
« : Heinäkuu 09, 2015, 10:05:23 »
Värkkäilly tuon jumpyn sähköjen kanssa, josta onkin löytynyt mukavia yllätyksiä edellisen omistajan toimesta suoritettuna.

Itse kysymykseen sitten. Osaako kukaan sanoa tai onnistuuko jollain mitata omasta kulkineestaan mitä mihinkin tihkukytkimen tekeen pinneihin pitäisi tulla. Sen verran jo selvillä että 1- nastaan tulee viikseltä 12 v kun se on tihkuasennossa. Testasin sitten hypyttämällä nastat 1 ja 2 yhteen niin pyyhkijät toimivat. Eli johdotus tuolta osin pitäisi olla kunnossa.

Toisella tihkureleelläkään ei toiminut. Mittailin sitten tekeen pohjasta mitä mihinkin nastaan tuli. Ihmeekseni nastat 4,6 ja 8 oli kaikki maissa. Kun paristolla testaa sitten itse releen niin nastojen 4 ja 8 väliin kytkien 9v pariston niin rele napsahtaa. Joten tulisiko tuossa sitten 4 nastaan tulla +12v ??? Tämä olisi helppo korjata jos vain saisi selville mitä mihinkin nastaan tulisi tulla.

Entäs sitten kiekkamittari. Tällä hetkellä se on täysin kuollut. Onko näissä yleensä mikä vikana. Kylmäjuotokset mittaristossa, jumittuva osoitin neula vai jokin muu ?

Kiitos jo etukäteen kaikille. Ja autohan oli jumpy -00 1.9td