Kirjoittaja Aihe: Ilmastointi ääntää  (Luettu 854 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

satumaa

  • Vieras
Ilmastointi ääntää
« : Toukokuu 29, 2013, 08:04:53 »
C3 vm. 2004 1.4 bens. Ilmastointi alkoi ääntämään talven jälkeen. Ääni on kahnaava, kuin metalli pinnat hankaisivat toisiaan vasten. Ääni tulee sisältä kojelaudan alta, keskikonsolin kohdalta. Ei siis kompresorilta! Äänenvoimakkuus muuttuu kun lämpötilasäädintä kääntää, voimakkaimmillaan ääni on "kylmällä" ja vaimenee kun säädintä kääntää lämpimämpään.
Ilmastointilaite huolto tehty toissa kesänä.

Toisaalla täällä foorumissa on juttu "Ilmastoinnin huolto info", siinä on seuraavanlainen teksti "Useimmissa autoissa kompressorin hihnapyörä on varustettu magneettikytkimellä. Hihnapyörä kytkeytyy kompressoria pyörittävään keskiöön sähköisesti ohjattavalla kytkimellä. Tällaisessa kompressorissa hihnapyörän keskiö ei pyöri, jos kompressori ei ole kytkettynä. Jotkut kompressorit pyörivät jatkuvasti ja pumppausta säädetään sisällä olevan epäkeskolevyn asentoa muuttamalla.
Vuosittainen huolto"

Mitä tällä epäkeskolevyn vuosittaisella huollolla tarkoitetaan ja voiko teeseitsemies tehdä asialle  mitään .

Poissa olli__o

  • Administrator
  • "C8"
  • *****
  • Viestejä: 1 628
  • Peukkuja: 16
Vs: Ilmastointi ääntää
« Vastaus #1 : Toukokuu 29, 2013, 08:40:53 »
Se taitaa tarkoittaa eri lauseena ihan normaalia koko ilmastoinnin huoltoa (kylmäaineen täydennystä ja suodattimien + muutakin puhdistusta). Molemmissa tyypeissä voi olla epäkeskolevy, mutta se on siellä pumpun sisuksissa, eikä sille mitään tehdä ennen kuin pumppu peruskorjataan.

(itse pidän 2...3 vuotta (tai enemmän) huoltovälinä, lämpömittarilla tuuletusaukossa voi päätellä jäähdytystehoa, karkea tapa Citikoissa kierroksia 2500 rpm (ja puhallin ihan täysillä): jos puhallettava ilma on yli 7 astetta kylmempää kuin tuloilma ollaan vielä speksien rajoilla), pienemmillä puhaltimen nopeuksilla tulee tietysti kylmempääkin.

sitruunapatongissa oli juuri tarkempia mallikohtaisia taulukoita, hakusanalla "Ilmastointilaitteen testaus" löytyy

satumaa

  • Vieras
Vs: Ilmastointi ääntää
« Vastaus #2 : Toukokuu 30, 2013, 09:42:31 »
Kiitoksia vastauksesta. Mutta ääni todellakin kuuluu sisältä, kojelaudan alta, ei pumpulta!