Kirjoittaja Aihe: C4 Picasso (2008): Mikä voi aiheuttaa F72F vikakoodin, vaikka puhallin toimii?  (Luettu 440 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Jrms

  • Viestejä: 1
  • Peukkuja: 0
Olisiko kellään tietoa, mikä voi aiheuttaa vikakoodin F72F (Air blower fault : Not characterised)? Vikakoodi estää ilmastoinnin kompuraa käynnistymästä, kun ilmastointi on automaatilla. Kyseessä siis automaatti-ilmastoinnilla varustettu malli.

Korjaamolla tutkivat syytä kompuran käynnistymättömyyteen ja lopputulema oli F72F vikakoodi, joka viittaa lämmityslaitteen puhaltimeen. Itse puhallin ja säätöautomatiikka toimii kuitenkin aivan normaalisti. Kompura lähtee päälle ainoastaan silloin kun puhallinnopeus on säädetty täysille, puhaltaa kylmää sisälle ja pysyy päällä. Heti kun painan AUTO-nappulaa, kompura sammuu.

Huollossa sanoivat, että kun vikakoodin nollaa, kompura käynnistyy, mutta palautuu n. 10sek. kuluttua jolloin kompura taas sammuu. Tutkiskelin ilmastoinnin piirikaaviota, jonka mukaan puhaltimelle(vastus/nopeussäätimelle) menee vain kaksi johtoparia, 12V syöttö releeltä, sekä 0-5V ohjaus ilmastoinnin ohjausboksilta. Mitään paluutietoa ei siis ECUlle pitäisi mennä.

Olen ihmetellyt mistähän tuo ilmastoinnin ECU saa tiedon, että puhaltimessa olisi vikaa? Ensin epäilin viallista nopeudensäädintä, jonka vaihdoin viime talvena hajonneen tilalle, mutta outoa on se, että se kuitenkin toimii niinkuin pitääkin.