Citroën-foorumi.com

Tekniikkaa => Keskustelua citikoiden tekniikasta => Xsara + Xsara Picasso => Aiheen aloitti: Citikka sara - Helmikuu 20, 2018, 21:17:24

Otsikko: Xsara- takapää metalinen kolina
Kirjoitti: Citikka sara - Helmikuu 20, 2018, 21:17:24
Hei. Uutena sitikka miehenä kyselisin vähän neuvoa. Takapäästä on pakkasten alettua kuulumaan metallinen kolina kuopissa ja kun kääntelee ohjausta edes takaisin 80 vauhdissa laidasta laitaan kuuluu metalinen kolina klonk klonk. Tarkistin pakoputken että on kiinni kontissa ei irto tavaraa. Auto on pakuksi rekattu joten penkit lukittuna ala asentoon. Taka-akseli vaihdettu n 100tkm sitten. Voisko taka akselin etu puslat olla sököt? Välyksiä en ole päässyt kokeilemaan.
Otsikko: Vs: Xsara- takapää metalinen kolina
Kirjoitti: keijokos - Helmikuu 21, 2018, 08:20:55
Varmaan juuri ne puslat taka-akselille. Yleensä etummaisista vulkanointi pettää mutta myös takimmaiset kannattaa vaihtaa. Ei ole kovin vaikea homma eikä maksa maltaita.
Otsikko: Vs: Xsara- takapää metalinen kolina
Kirjoitti: Vikke - Maaliskuu 23, 2018, 08:40:23
Moro! Myöskin uutena Citikkamiehenä itsekin etsinyt kovasti syitä vanhakoppaisen vm.2000 1.8i Xsaran takapään kolinaan, mikä esiintyy varsinkin pikkupolanteissa jne. Taka-akseliin laitettu nipat ja voideltu hyvin, ei vaikuttanut mitenkään kolinaan. Pakoputki ei ota minnekään kiinni, uusittu kannatinkumeja jne. Iskuvaimentimet näyttäisi olevan päällisinpuolin vielä hyvässä kunnossa nekin. Varsinainen kysymys koskee noita tukikumeja akseliston ja korin välissä. Miten niitten kuntoa voi kokeilla tai testata parhaiten niitä autosta irroittamatta?