Citroën-foorumi.com

Yleistä => Yleistä keskustelua autoista, varusteista ja liikenteestä ym. => Aiheen aloitti: HiTec - Maaliskuu 07, 2017, 15:16:30

Otsikko: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: HiTec - Maaliskuu 07, 2017, 15:16:30
Kaiken tuon lisälypsämisen ja kustannusoptimoinnin ohessa tuonne on lipsahtamassa mukaan myös ylinopeuksien nolla-toleranssi :o

http://www.iltalehti.fi/autot/201703062200081045_au.shtml
Lainaus
Jos suurin sallittu nopeus on maksimissaan 60 kilometriä tunnissa, määritettäisiin liikennevirhemaksu seuraavasti:

- Ylinopeutta enintään 5 km/h: 70 euroa.
- Ylinopeutta 6-10 km/h: 100 euroa.
- Ylinopeutta 11-15 km/h: 170 euroa.
- Ylinopeutta 16-20 km/h: 200 euroa.
- Ylinopeutta 21-25 km/h: 300 euroa.
- Ylinopeutta 26-30 km/h: 400 euroa.

Jos suurin sallittu nopeus on yli 60 kilometriä tunnissa, määritettäisiin liikennevirhemaksu seuraavasti:

- Ylinopeutta enintään 5 km/h: 50 euroa.
- Ylinopeutta 6-10 km/h: 70 euroa.
- Ylinopeutta 11-15 km/h: 140 euroa.
- Ylinopeutta 16-20 km/h: 170 euroa.
- Ylinopeutta 21-25 km/h: 300 euroa.
- Ylinopeutta 26-30 km/h: 400 euroa.

Yli 30 km/h ylinopeudessa siirryttäisiin käyttämään tulotasoon sidottuja päiväsakkoja.

Siis pienimmissä maksuissa puhutaan vain että enintään, mutta ei mainita mitä pitää olla vähintään = jo 1km/h ylitys olisi siis jatkossa rangaistavaa >:(
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: yason - Maaliskuu 07, 2017, 15:38:16
Siis pienimmissä maksuissa puhutaan vain että enintään, mutta ei mainita mitä pitää olla vähintään = jo 1km/h ylitys olisi siis jatkossa rangaistavaa >:(

Olishan toi selkeämpää toisaalta: jos taulussa lukee 80km/h, niin säädetään se mittari osoittamaan 80km/h eikä tarvitse ynnäillä mittarivirheitä ja mittausmarginaaleja ja alimpia sakkorajoja ja päätyä vähän autosta ja kuskista riippuen jonnekin +7:stä +13:sta kilometriin tunnissa.

Lisäks sitten vois alkaa purnata typeristä nopeusrajoituksista, kun ei enää tarvitse purnata typeristä sakkorajoista ja -marginaaleista.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: olli__o - Maaliskuu 07, 2017, 17:22:22
Molemmissa on puolensa, mutta jotenkin tuntuu että kyse ei ole liikenneturvallisuudesta tai sääntöjen noudattamisesta vaan enemmänkin valtion rahantarpeen tyydyttämisestä.

Ainahan noissa joku tarkkuus on, on se sitten 7 km/h; 8; 1; 0,5; 0,0000001 km/h, lisäksi kai noista vieläkin tehdään se tekninen 3 km/h mittalaitteen mittaustarkkuuden vahennys (kun oikeudenkäynnissä huomattiin että tutkia oli kalibroitu poliisin mittarikorjaamolla näyttämään liiankin korkeita tuloksia).

Jokainen kuski tekee virheitä, on toki niitäkin jotka eivät ole ikinä mistääs sakkoa saaneet, mutta veikkaan että niistäkin lähes kaikki olisivat saaneet jos olisi aivan täydellinen reaaliaikainen 24/7 valvonta ja nollatoleranssi kaikissa laeissa.

No onko sitten tarpeen sakottaa vaikka jos jalankulkija kävelee punaista päin täysin tyhjällä tiellä keskellä yötä (riittävää varovaisuutta noudattaen), minusta ei!

Tai mikäs se olikaan lain mukainen ohje moottoripyörällä, voiko ajaa varovaisesti punaisia päin, jos liikennevalojen ajoneuvotunnistin ei tunnista MP:tä ajoneuvoksi, eikä sytytä vihreää, ei saa. Tai mikä on kuskin velvollisuus, jos liikennemerkit on ristiriitaisia, ihan väärin sijoitettuja tai puuttuvat: kokeilkaapa joskus lainata lapsilta mopoa ja tehkää joku pidempi lenkki kokeillen ajaa laillisesti sallituilla kevyenliikenteen väylillä. Noiden kevyenliikenteen väylien merkinnät on vielä enemmän miten sattuu ja erilaisia kombinaatioita "salliittu mopoille" on siroteltu aika sattumanvaraisesti. Osa puuttuvista voi olla varusmiesten varastamia, mutta kun yhdelläkin reilun 15 km pätkällä oli jo melkein kymmenkunta pätkää joissa toisessa päässä oli merkki ja toisessa päässä ei, niin veikkaan että kyseessä on vaan tienpitäjän välinbpoitämättömyys kevyttä liikennettä kohtaan (eikä mopolle yksisuuntainen pyörätie). Huvittavampia oli kohdat jotka olivat keskellä pyörätietä ilman mitään sivutien haaroja oli laitettu uusi pyörätienmerkki ja tällä kertaa ilman lisäkilpeä, ainoat vaihtoehdot olisi kääntyä ympäri. Mutta löytyipä yksi paikka johon sai kyllä ajaa, mutta ei saanut laillisesti jatkaa kumpaan sivusuuntaan, mutta ei myöskään takaisinpäin (alikulun toisessa päässä ei ollut lisäkilpeä). No laillinenhan ratkaisu olisi taluttaa mopo seuraavaan sallittuun  risteykseen, mutta monikohan lähtee tuohon.

Tuskin kuitenkaan tuo nollatoleranssi ylinopeudessa niin paljon vaikuttaisi keskinopeuteen ainakaan vilkkaastiliikennöidyillä teillä, mutta ihminen tietysti joutuisi pitämään jonkun marginaalin tuohon sakotusrajaan, nopeus kuitenkin hieman vaihtelee, nykyinen 7 (8) on ainakin suht rento nilkallakin pidettäväksi, kaipa tuota liikenteen todellista nopeutta on myös tutkittu, muistelen ainakin että yhden moottoritien alussa oli Suomen ennätys siinä kuinka moni ajoi yli rajoituksen.

Mutta siis: minusta nykyinen nopeusmerkki + toleranssi on ihan ok, ja jos verotulot loppuu kesken niin sitten mieluummin korotetaan veroja kuin kikkaillaan sakoilla/maksuilla. Voisi tietysti tehdä jonkun valtion koulutuslaitoksen, jonne maksamalla muutaman tonnin koulutusmaksun ja käymällä koulutuksen saisi nollattua vaikka toistuvista rangaistuksista tulevia seuraamuksia. (toki sekin on ristiriitainen, paljon ajavalla ammattikuskilla noita vahinkoja kertyy joka tapauksessa helpommin ja antaa mieluummin anteeksi, kuin vaikka 2500 km Suomessa vuodessa ajavalla, ulkonailla asuvalta katuhäiriköltä)
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Xari - Maaliskuu 07, 2017, 17:45:15
Se on helppoa noudattaa rajoituksia pilkulleen niin kauan kun pysytään samoissa pienissä ympyröissä, vähänkin kauemmas kun lähdetään niin se rajoitusmerkkien kyttäminen vie vaan huomiota monen paljon tärkeämmän asian seuraamiselta.

Nykyään kun pitäisi vielä samalla seurata onko tiessä päätä suurempia reikiä  >:(
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: sulo - Maaliskuu 07, 2017, 17:51:32
Minusta tuo tuo selkeyttä liikenteeseen. Autojen väliset nopeuserot pienenevät, eikä liikenne humpaa niin paljoo. Täälläkin 100 alueella ajellaan pääosin 107, osa 110 ja osa n.100. Tulee ruuhka-aikaan turhia ohituksia ja sitä myötä "letkojen" keskinopeudet tippuu huomattavasti.
Nolla toleranssi + 3km/h mittarivirheellä voisi kuvitella liikennevirtoihin tasaantumista. No aina on myös reilua ylinopeutta ajajia, jotka on oma asiansa.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Aakku - Maaliskuu 07, 2017, 17:57:29
Minä ainakin alkaisin ajaa 80 alueella tasan 70km/h varmuuden vuoksi, ellei ne sitten pystytä samalle tielle 80 minimirajoitusta.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Megaman - Maaliskuu 07, 2017, 18:46:26
^ Ja varmasti myös moni muu.  Ihan kuten tähänkin asti...
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Aakku - Maaliskuu 07, 2017, 19:55:52
^ Ja varmasti myös moni muu.  Ihan kuten tähänkin asti...
Justiinsa ajoin pari viikkoa sitten tarkasti 88Km/h 80 alueella ja kamera välähti.
Toivottavasti oli tukka hyvin. Ei ole ainakaan vieä tullut huomautuskirjettä, jossa sanotaan jotenkin, että pienikin ylinopeus on vaarallista.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: olli__o - Maaliskuu 07, 2017, 19:58:56
Ehkä moni muu, mittarivirheitäkin on paljon, mutta sitten on erilaiset mopoautot tms. tai vaikka pyörillä kulkevat isot ja oikein hitaat kaivinkoneet, sellainen saa joskus mielen iloiseksi kun olisi itsellä mukamas vähän kiire lautalle ja saaristosta päin tulee koko ajan vastaan töihin tulijoita autoilla :)

Satasen rajoituksellakin harvoin pääsee ajamaan ihan ilman raskasta liikennettä, pakettiautot ja peräkärryilijät eivät kai juuri omista rajoituksista välitä, matkailuautot ja vaunut ehkä enemmänkin.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Ralle - Maaliskuu 08, 2017, 08:22:07

Hyvä että tulisikin nolla toleranssi. Se liikenne merkissä oleva nopeushan on suurin sallittu. Jos on kiire varaa fyrkkaa ja painaa kaasua, niinhän ne tekee esim. Venäjällä :) Tälläinen persaukinen Citikka harrastaja ehtii perille ihan noudattamalla rajoituksia ( varauksin ;) )
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Zego - Maaliskuu 08, 2017, 08:37:56
Omasta mielestäni olisi myös hyvä asia.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Xari - Maaliskuu 08, 2017, 09:24:02
30 ylinopeuteen asti menisi kiinteällä maksulla ja sitten vasta päiväsakoille, 20-30 välillähän tuo rangaistus taitaisi pudota nykyisestä, olis viimeinkin varaa ajaa ylinopeutta ;D
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Samo - Maaliskuu 08, 2017, 17:45:25
Ei tällä taaskaan ole turvallisuuden kanssa mitään tekemistä. http://yle.fi/uutiset/3-9127759 <- Elokuulta.

Autoilijat ajelee liian varovaisesti kun sakot kallistui ja nyt pitää siis laskea rajaa, että kassa kävisi entiseen malliin. Mitähän ne sitten keksii kun sakot on budjetoitu, mutta ketään ei aja ylinopeutta?

Nuo matalat toleranssit olisi etäisesti ymmärrettäviä JOS niitä nopeudennäyttötauluja olisi tienposket väärällään. Hetkellisiä parin km/h:n ylityksiä tulee varmaan jokaiselle päivittäin ilman vaaratilanteita ja ihan huomaamatta. Taas tuntuu siltä, että tässäkin pedataan sitä keskinopeusvalvontaa ja GPS bokseja. Sitten leikataan taas poliisilta eikä puhalluttavaa kameratolppaa ole vieläkään. Vaikka tutkimukset automaattivalvonnasta sanoisi mitä niin päinvastoin tehdään..

"Mikäli hallituksen esitys uudesta tieliikennelaista menee sellaisenaan läpi, poistuu Suomen rikostilastoista joka toinen rikos. Hallinnollinen liikennevirhemaksu ei kuuluisi uudessa laissa enää rikoksiin."
Jumankekka kun on turvallista: Rikollisuus -50%! Lisää tolppia ja se on -200%!.. eiku.. ;D

Taidan pistää rajoittimen 80km/h aina kun ajan tuttujen reittien ulkopuolella.. Otan pois sitten kun on adaptiivinen vakkari tai robottiauto..
Nolla lippulappua tolpasta tähän päivään mennessä ja jos noin meinaan jatkaa niin kai se on kohta käveltävä..
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Teuski - Maaliskuu 08, 2017, 18:13:49
Eihän nykyisetkään toleranssit ole kuin poliisin itse määrittelemiä? Lain silmissä ylinopeus on ylinopeus.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Xari - Maaliskuu 08, 2017, 20:22:50
Eihän nykyisetkään toleranssit ole kuin poliisin itse määrittelemiä? Lain silmissä ylinopeus on ylinopeus.

Täällä mitään ylinopeuksia ole, monessakaan maassa toi 30 liikaa ei ylitä edes puuttumiskynnystä.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: tarhuri - Maaliskuu 15, 2017, 20:14:24
Tässä justiinsa sain 80/87 "välähdyksestä" 140 ecua motarilla >:(
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: yason - Maaliskuu 15, 2017, 20:16:24
Tässä justiinsa sain 80/87 "välähdyksestä" 140 ecua motarilla >:(

Kilometri vähemmän ja olisit päässyt pelkällä välähdyksellä. Tosin tuohon se 3km/h marginaali plus mittarivirhe, niin varmaan neula näytti jotain 111/112 ?
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: HiTec - Maaliskuu 15, 2017, 20:47:33
Tässä justiinsa sain 80/87 "välähdyksestä" 140 ecua motarilla >:(

Voi voi. Itsellä vimosin väläys viime kesältä 79@70 ja selvisin huomautuksella ;D Tuossa vaiheessa oli muuten C5:n cruiseen asennettuna 80km/h, joten aika tarkka oli mittari tuossa yksilössä 8)

(http://citroen-foorumi.com/index.php?action=dlattach;topic=26543.0;attach=13082;image)
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Ralle - Maaliskuu 15, 2017, 21:02:18

Toi tummennettu tuulilasi vissiin kans laiton???  ;D ;D ;D ;D
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: olli__o - Maaliskuu 15, 2017, 21:39:55
Tässä justiinsa sain 80/87 "välähdyksestä" 140 ecua motarilla >:(

Voi voi. Itsellä vimosin väläys viime kesältä 79@70 ja selvisin huomautuksella ;D Tuossa vaiheessa oli muuten C5:n cruiseen asennettuna 80km/h, joten aika tarkka oli mittari tuossa yksilössä 8)...

Lienee eri luvut, eli 79:stä vähennetään vielä 3 km/h tekninen varmuusvähennys ja sakot ja sakkolappuun tulisi sitten 6 km/h, mutta kun siitä ei saa sakkoa.

87 lienee siis ollut tutkan/muun mittarin näyttämäna lukemana 10 km/h, jos tehdään laitteiden säätöjen/tarkkuuden varalta tuo vähennys, mutta tuokin 7/10 km/h on tuore muutos, ennen oli 8/11 km/h sakotusrajana.

Miten tuon kuvan sai itselle?
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Aakku - Maaliskuu 15, 2017, 21:44:10
Mistäs tuon valokuvan taas sai tilatakaan?
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: HiTec - Maaliskuu 15, 2017, 21:56:18
Itse laitoin vapaamuotoisen sähköpostin osoitteeseen automaattivalvonta.helsinki@poliisi.fi toissapäivänä ja tänä aamuna oli kuva sähköpostissani :)
Lainaus
Terve,

Haluaisin saada tuon valokuvan sähköpostitse itselleni, kiitos.

Huomautuskirjeen päiväys: xx.xx.xxxx
Asiakirjatunnus: xxxx/xxxx

Ajoneuvo: xxx
Rekisteritunnus: xxx
Tapahtumapaikka: xxx
Tapahtumakunta: xxx
Tapahtuma-aika: xx.xx.xxxx klo xx:xx
------
Ystävällisin terveisin
xxx
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Aakku - Maaliskuu 15, 2017, 22:00:00
Juu, olihan siitä kuvan tilaamisesta just juttua.
http://www.iltalehti.fi/autot/201703132200084582_au.shtml
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: HiTec - Maaliskuu 15, 2017, 22:16:27
Juu, olihan siitä kuvan tilaamisesta just juttua.
http://www.iltalehti.fi/autot/201703132200084582_au.shtml

Aivan ;D Oli muuten omakohtaisesti jo toinen case, jonka moinen lööppipehti itselläni liipaisi toimintaan. Eka oli ajokortin uusinta isosta muoviläpykästä pieneen EU-korttiin heti kun Trafi rupesi niitä toimittelemaan 20€ hintaan kotipostiin 8)
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Maju - Maaliskuu 20, 2017, 18:57:59
Tälle kaikkinaiselle vittuilulle yhteiskunnan taholta tulisi loppu, kun muutama miljoonaa autoilijaa jättäisivät kiesit kotiin pariksi päiväksi ja alkaisivat elämään  poliitikkojen  haluamalla tavalla.
Tällöin maailman ilmaston lämpeneminen pysähtyisi ja liikenteessä ei kukaan loukkaantuisi ja samalla toteutuisi nollatoleranssi vähän joka alueella myös yhteiskunnan budjettirahoissa.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Citikka99 - Maaliskuu 20, 2017, 21:06:13
Tälle kaikkinaiselle vittuilulle yhteiskunnan taholta tulisi loppu, kun muutama miljoonaa autoilijaa jättäisivät kiesit kotiin pariksi päiväksi ja alkaisivat elämään  poliitikkojen  haluamalla tavalla.
Tällöin maailman ilmaston lämpeneminen pysähtyisi ja liikenteessä ei kukaan loukkaantuisi ja samalla toteutuisi nollatoleranssi vähän joka alueella myös yhteiskunnan budjettirahoissa.

Ei loppuisi. Jollakin keinolla meidän vaatima hyvinvointi tultaisiin rahoittamaan. Rahoituksen lähde vain muuttuisi tai sitten kaiken "ilmaisen" rahan jakaminen ja vaatimen pitäisi loppua. 
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: hyper - Maaliskuu 21, 2017, 15:42:20
Tälle kaikkinaiselle vittuilulle yhteiskunnan taholta tulisi loppu, kun muutama miljoonaa autoilijaa jättäisivät kiesit kotiin pariksi päiväksi ja alkaisivat elämään  poliitikkojen  haluamalla tavalla.

Joo ei, jos kaikki alkaisivat elämään poliitikkojen haluamalla tavalla ja sakottamaan ei pääsisi, poliitikot keksisivät kyllä uusia lakeja ja säädöksiä, tarpeen mukaan mielipuolisia ja mahdottomia noudattaa,  että päästään taas sakottamaan ja kyykyttämään alamaisia.

Lainaus
Tällöin maailman ilmaston lämpeneminen pysähtyisi ja liikenteessä ei kukaan loukkaantuisi ja samalla toteutuisi nollatoleranssi vähän joka alueella myös yhteiskunnan budjettirahoissa.

Ilmaston lämpeneminen tuskin riippuu pelkästään autoilijoista, ja jalankulkijat ja pyöräilijät ja joukkoliikenne osaavat kyllä teloa toisensa ihan itse ilman autoilijoiden apuakin. Ja budjettihan suorastaan riippuu autoilijoiden takapuskurissa kiinni.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Basbarduu - Maaliskuu 21, 2017, 15:54:47
tai sitten kaiken "ilmaisen" rahan jakaminen ja vaatimen pitäisi loppua.

Kelpais.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Reverend - Maaliskuu 22, 2017, 00:14:46
Meillä Suomessa on sellainen holhousyhteiskunta ettei pahempaa ole nähty, oletetaan että tiukempi kontrolli "parantaa" kansalaiset, noh minusta näyttää että yhä useampi lyö aivot narikkaan kun autoon istuu... TM:ssä oli joku aika sitten juttu jossa kaksi autoiluun tottumatonta henkilöä matkusti sähköautolla Espanjaan tms. Ihmeteltiin Eurooppalaista liikennekulttuuria, jossa maantienopeutta ajaessa eteen voi "äkkiä" tulla liikenneympyrä ja miten se on vaarallista. Noh, paikalliset sovittavat nopeuden tilanteen mukaiseksi ja siinä ei nähdä mitään ongelmaa. On vaarallista olettaa, että tienpitäjä sovittaisi ajonopeuden aina sopivaksi kelistä ja olosuhteista riippumatta ilman että itse tarvitsisi kiinnittää siihen huomiota. Kysynpä vaan, saavutetaanko rajoituksia kiristämällä lisää turvallisuutta vai välinpitämättömyyttä?

Sain männä viikolla tiketin ajaessani tutkaan 103 km/h 80 alueella. Maksettavaa kertyi 35e jonka saattoi kuitata saman tien luottokortilla (myös käteinen oli vaihtoehto). Koko toimitukseen meni muutama minuutti. Päällimmäisenä jäi mukavan asiallinen fiilis vaikka tietenkin olin pahoillani tapahtuneesta, mikä kuitenkin oli puhdas vahinko. Päiväsakkojen maksaminen ei olisi vaikuttanut tulevaan liikennekäyttäytymiseeni mutta harmittanut kyllä.... Kysyin niin 50 km/h ylinopeudesta lähtien olisi vaikuttanut ajokorttiin. Terveisiä Itävallasta!
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Xari - Maaliskuu 22, 2017, 12:01:48
Maailmalla autoillessa jaksaa huvittaa kun nopeusrajoitusmerkkejä ei ole välttämättä juuri ollenkaan, miten hitossa ne osaa ajaa oikeaa nopeutta ???
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Basbarduu - Maaliskuu 22, 2017, 12:15:41
Maailmalla autoillessa jaksaa huvittaa kun nopeusrajoitusmerkkejä ei ole välttämättä juuri ollenkaan, miten hitossa ne osaa ajaa oikeaa nopeutta ???

Niinpä.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Jasu - Maaliskuu 22, 2017, 12:43:36
Maailmalla autoillessa jaksaa huvittaa kun nopeusrajoitusmerkkejä ei ole välttämättä juuri ollenkaan, miten hitossa ne osaa ajaa oikeaa nopeutta ???
Mielikuva on, että monessa maassa olisi käytäntönä että niillä on karkeasti jaoteltuna kolmea nopeutta. Matalin kaupunkiin/taajamaan, keskimminen isommille teille ja korkein moottoriteille. Helppo ymmärtää ja muistaa... Eikä monessakaan tuijoteta tosiaan näin pilkun päälle kuin täällä, ja maksutkin on vallan kohtuullisia tänne verrattuna, mutta niilläpä taitaakin olla ajatuksena liikenneturvallisuudesta muistuttaminen eikä valtion talouden paikkaaminen sakkotuloilla...

Mutta jotenkin tämä tiukka vahtaaminen huvittaa, liikkuvia kuvausautojakin harrastetaan. Sellaisesta on tullut tähän mennessä ainoa huomautus, ja sekin Rättärillä... Sekin kyllä hyvin jaksoi huvittaa, että kyseinen kuvausauto ajoi tarkoituksella reippaasti alle rajoituksen, alamäessäkin, ja sitten kuvasi huomautuksen arvoisesti sitä ohitettaessa, muuten tyhjällä tiellä. Jos nopeutta olisi ollut maagisen pari napsua enemmän, niin kumpi sitten olisi vaarantanut liikennettä enemmän, tyhjällä tiellä ohittava vai tarpeetonan alhaista käyttävän ohitettavan auton kuljettaja..?
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: kaselin - Maaliskuu 22, 2017, 13:29:00
Noo jaa eipä täällä tampesterissakaan oo liikaa noita nopeusmerkkejä kyä on joksus ihan arpapeliä.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: yason - Maaliskuu 22, 2017, 13:52:05
Maailmalla autoillessa jaksaa huvittaa kun nopeusrajoitusmerkkejä ei ole välttämättä juuri ollenkaan, miten hitossa ne osaa ajaa oikeaa nopeutta ???

No siellä ulkomaillahan kuolee laivalasteittain ihmisiä joka päivä joka maassa, kun ei ole nopeusrajoituksia niin joka paikkaan merkitty eikä ajonopeuksiakaan valvota niin tarkasti. Jossain eurooppalaisella maantielläkin voi ajella satasta, ja sakot jopa yli kymmenen kilometrin ylinopeudesta ovat silti pelkkiä karkkirahoja. Tämä siis, jos toki nyt vaan roihuavien kolariautojen ja mätänevien ruumiiden keskeltä löytyy tilaa, minne poliisi voi sinut pysäyttää.

Suomessa on tähänkin asiaan kiinnitetty ihan valtion taholta huomiota ja tunnustettu se tosiasia, että pienikin ylinopeus voi tappaa. Tarkkaan ottaen oikeastaan mikä tahansa nopeus on portti kovempiin ylinopeuksiin (näet jokainen ylinopeutta ajanut on ensin hakenut vauhdin hurmaa matalammista nopeuksista!),  joten ennakoivasti teille lisätään monttuja ja patteja ja nopeusrajoituksia lasketaan entisestään muutaman vuoden välein. Sotaa ylinopeuksia vastaan ei saa hävitä.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Basbarduu - Maaliskuu 22, 2017, 14:16:00
Maailmalla autoillessa jaksaa huvittaa kun nopeusrajoitusmerkkejä ei ole välttämättä juuri ollenkaan, miten hitossa ne osaa ajaa oikeaa nopeutta ???

No siellä ulkomaillahan kuolee laivalasteittain ihmisiä joka päivä joka maassa, kun ei ole nopeusrajoituksia niin joka paikkaan merkitty eikä ajonopeuksiakaan valvota niin tarkasti. Jossain eurooppalaisella maantielläkin voi ajella satasta, ja sakot jopa yli kymmenen kilometrin ylinopeudesta ovat silti pelkkiä karkkirahoja. Tämä siis, jos toki nyt vaan roihuavien kolariautojen ja mätänevien ruumiiden keskeltä löytyy tilaa, minne poliisi voi sinut pysäyttää.

Suomessa on tähänkin asiaan kiinnitetty ihan valtion taholta huomiota ja tunnustettu se tosiasia, että pienikin ylinopeus voi tappaa. Tarkkaan ottaen oikeastaan mikä tahansa nopeus on portti kovempiin ylinopeuksiin (näet jokainen ylinopeutta ajanut on ensin hakenut vauhdin hurmaa matalammista nopeuksista!),  joten ennakoivasti teille lisätään monttuja ja patteja ja nopeusrajoituksia lasketaan entisestään muutaman vuoden välein. Sotaa ylinopeuksia vastaan ei saa hävitä.
Et voi olla tosissasi. Sano et toi oli jotain sarkasmia jota mä en ymmärrä.

Ylinopeus - siis nopeus joka on kovempi kuin joku vauhti jonka joku on joskus päättänyt siihen kohtaa asettaa. On aivan mielivaltainen ja useimmissa paikoissa liian pieni. Nykyautot erovat huomattavasti edukseen lähes joka suhteessa 70-luvun autoista jolloin nuita nopeuksia on päätetty.
Jos oikeasti haluttaisiin parantaa liikenneturvallisuutta niin rakennettaisiin enemmän kaistoja. Moottoriteillekin saataisiin yksi kaista pelkästään raskaalle kalustolle. Nopeusrajoitusten nosto pienentäisi autojen välisiä nopeuseroja ja parantaisi lainkuuliaisuutta kun lait menisivät paremmin yksiin normaalin järjen kanssa.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: hyper - Maaliskuu 22, 2017, 19:26:35
Et voi olla tosissasi. Sano et toi oli jotain sarkasmia jota mä en ymmärrä.

No mä sanon yasonin puolesta että olihan se, mitä ilmeisimmin.

Lainaus
Ylinopeus - siis nopeus joka on kovempi kuin joku vauhti jonka joku on joskus päättänyt siihen kohtaa asettaa. On aivan mielivaltainen ja useimmissa paikoissa liian pieni. Nykyautot erovat huomattavasti edukseen lähes joka suhteessa 70-luvun autoista jolloin nuita nopeuksia on päätetty.

Kyllä mä väittäisin että 70-luvun autot erosivat positiivisesti nykyautoista kaikilla niillä osa-alueilla joilla on oikeasti merkitystä. Eli ne oli tyylikkäämpiä, mukavampia, helpommin huollettavia ja ajo-ominaisuudetkin oli parempia, siinä mielessä että niillä oli ja on kiva ajaa. Kolariturvallisuudella ei ole merkitystä koska autolla ei ole tarkoitus kolaroida ja vanhat autot muutenkin varoittivat kuljettajaa selkeästi ja aikaisemmin liukkaudesta yms kuin nykyautot joten niillä oli helppo ajaa turvallisesti olosuhteet huomioiden. Nykyautot on sellaisia tasapaksuja kaiken turruttavia kehonsiirtovälineitä joilla ajaessa ajatukset väkisinkin harhailevat muualle kuin ajamiseen. Vanhat autot suorastaan vaativat keskittymään itse asiaan eli ajamiseen, silleen positiivisella tavalla että se ajaminen on kivaa ja siihen haluaa keskittyä ja ajelee ihan huvikseen vähän ylimääräistäkin matkaa.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: HiTec - Maaliskuu 22, 2017, 20:19:21
Vanhat autot suorastaan vaativat keskittymään itse asiaan eli ajamiseen, silleen positiivisella tavalla että se ajaminen on kivaa ja siihen haluaa keskittyä ja ajelee ihan huvikseen vähän ylimääräistäkin matkaa.

Oletko nyt ihan varma että puhut autoista etkä esim. prätkistä ;D
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Aakku - Maaliskuu 22, 2017, 20:57:33
Ylinopeus - siis nopeus joka on kovempi kuin joku vauhti jonka joku on joskus päättänyt siihen kohtaa asettaa. On aivan mielivaltainen ja useimmissa paikoissa liian pieni. Nykyautot erovat huomattavasti edukseen lähes joka suhteessa 70-luvun autoista jolloin nuita nopeuksia on päätetty.
Nykyautot ovat kyllä turvallisempia kuin -70 luvun autot.
Sen sijaan en ole lainkaan vakuuttunut tämän päivän kuljettajista. Asenteet menevät koko ajan agressiivisempaan minä-minä tyyliseksi. Sellainen vanhanajan ystävällisyys on kyllä vähentynyt. Kova on kamppailu ohituksista ja etuoikeuksista. Päreet palavat monelta, kun ovat tottuneet siihen että kaikki mulle heti ja nyt.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Jasu - Maaliskuu 22, 2017, 21:00:13
Vanhat autot suorastaan vaativat keskittymään itse asiaan eli ajamiseen, silleen positiivisella tavalla että se ajaminen on kivaa ja siihen haluaa keskittyä ja ajelee ihan huvikseen vähän ylimääräistäkin matkaa.

Oletko nyt ihan varma että puhut autoista etkä esim. prätkistä ;D
Omasta puolestani voin vastata, että omat ajopelit on juurikin sellaisia ettei niillä v*tuta ajaa, vaan maantiellä viihtyy pitempäänkin ilman pakonomaisia tarpeita venytellä puutuneita jäseniään tahi kuolla tylsyyteen. Ja joo, on prätkälläkin tullut ajeltua viitisentoista vuotta, ja yhtä lukuunottamatta kaikki oli 50-lukuisia...
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: hyper - Maaliskuu 22, 2017, 21:05:57
Vanhat autot suorastaan vaativat keskittymään itse asiaan eli ajamiseen, silleen positiivisella tavalla että se ajaminen on kivaa ja siihen haluaa keskittyä ja ajelee ihan huvikseen vähän ylimääräistäkin matkaa.

Oletko nyt ihan varma että puhut autoista etkä esim. prätkistä ;D

Kyllä, ei mulla ole prätkäkorttiakaan. Jollain 60-70 luvun autoilla ajaessa on tunnelmat kuin Wheeler Dealersin Mikellä ja naama hymyssä kuin Niinistön koiralla. Joku Jeep CJ/Wrangler 70-80 luvulta esimerkiksi on ihan 100% laimentamatonta hupia vaikka (ja ehkä myös juuri siksi että) siinä on jäykät akselit ja lehtijouset edessä ja takana ja ties mikä ohjausvaihde... ja helvetin pitkä vaihdekeppi...
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: HiTec - Maaliskuu 22, 2017, 21:34:53
Jollain 60-70 luvun autoilla ajaessa on tunnelmat kuin Wheeler Dealersin Mikellä ja naama hymyssä kuin Niinistön koiralla.

Itsellä on aikalailla samat fiilikset aina prätkän selässä, vaikka ei tuo nykyinen autokaan kyllä kovin kauas jää :)
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: yason - Maaliskuu 22, 2017, 22:03:30
Jollain 60-70 luvun autoilla ajaessa on tunnelmat kuin Wheeler Dealersin Mikellä ja naama hymyssä kuin Niinistön koiralla.

Itsellä on aikalailla samat fiilikset aina prätkän selässä, vaikka ei tuo nykyinen autokaan kyllä kovin kauas jää :)

Ei sellasta autoa kannata ostaa, jolla ei lähde naama hymyssä pihasta. Ja jos ostaa, niin ei kannata pitää. Elämä on liian lyhyt semmoseen nysväämiseen.

Prätkäänkin pätee sama, mutta hymyskaala on vaan liu'utettu muutaman pykälän verran ylemmäs. Mikään prätkä ei nyt suoranaisesti vituta ja jonkinlaista hymeksintää aiheuttaa jokainen, mutta hyvä prätkä vetää suupielet niin taakse, että ne menee niskan kautta ympäri ja vielä kerran yli. :)
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: yason - Maaliskuu 22, 2017, 22:04:15
Et voi olla tosissasi. Sano et toi oli jotain sarkasmia jota mä en ymmärrä.

Kyllä mä koitin pistää riittävästi täkyjä, ettei tarvi arvailla O:-)
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Aakku - Maaliskuu 22, 2017, 22:39:17
Prätkäänkin pätee sama, mutta hymyskaala on vaan liu'utettu muutaman pykälän verran ylemmäs. Mikään prätkä ei nyt suoranaisesti vituta ja jonkinlaista hymeksintää aiheuttaa jokainen, mutta hyvä prätkä vetää suupielet niin taakse, että ne menee niskan kautta ympäri ja vielä kerran yli. :)
Mikäs sellainen prätkä mahtaa olla?  :)
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Xari - Maaliskuu 22, 2017, 23:49:55
Kyllä mä väittäisin että 70-luvun autot erosivat positiivisesti nykyautoista kaikilla niillä osa-alueilla joilla on oikeasti merkitystä. Eli ne oli tyylikkäämpiä, mukavampia, helpommin huollettavia ja ajo-ominaisuudetkin oli parempia, siinä mielessä että niillä oli ja on kiva ajaa. Kolariturvallisuudella ei ole merkitystä koska autolla ei ole tarkoitus kolaroida ja vanhat autot muutenkin varoittivat kuljettajaa selkeästi ja aikaisemmin liukkaudesta yms kuin nykyautot joten niillä oli helppo ajaa turvallisesti olosuhteet huomioiden.

Just joo, mulla on ollut -75 Corolla, kaverilla oli -66 kupla, toinen ajaa ja toinen raappaa lasia jäästä, Morris Marina oli laite jolla pelotti ajaa soratielläkin, talvella moista ei onneksi tarvinut ajaa, Elitellä olen ajanut 140, piti koittaa kulkeeko se 150, olis kulkenut mut ei uskaltanut ajaa, Minejä on ollut, siinä on kanssa laite joka ei anna mitään ajovirheitä anteeksi.

-70-luvun vehkeisiin tehtiin konepokaa 100tkm välein, helpompaa ja halvempaa tosin kuin nykyvehkeisiin.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Samone - Maaliskuu 23, 2017, 03:23:36
Kyllä 70-luvullakin osattiin tehdä autoja, jotka eivät varoittaneet yhtään kuljettajaa - meinasin kerran sopivalla sohjokelillä mennä pöpelikköön CX:llä, kun perä lähti aivan yllättäen ja varoittamatta alta. Nykyiset 2000-luvun autoni varoittavat kelistä huomattavasti herkemmin - silti ajelisin mielummin tuollaisella vanhemmalla hyvin mukavuuspainotteisella autolla.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Basbarduu - Maaliskuu 23, 2017, 08:41:14
Olen rehellisesti yllättänyt tästä käänteestä mihin keskustelu lähti.

Mut joo oon kans samaa mieltä että ei pitäs olla sellasia autoja millä ajaminen ei tee iloiseksi. Xsara tosin huvitti lähinnä sen vuoksi että oli ihme miten se romu vaan jaksoi vuodesta toiseen mut se oli täysin rahan säästön takia.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: HiTec - Maaliskuu 23, 2017, 08:45:11
Mikäs sellainen prätkä mahtaa olla?  :)
Mikä ikinä se nyt kullekin onkaan, noita "genrejä" kun on noissa 2-pyöräsissäkin jokunen ja siihen vielä henk.koht. mieltymykset yms. vielä päälle, kuka ajelee missäkin ja tykkää mistäkin. Itselleni tuo perfect match on nykyinen Honda FJS600, eikä varmasti ole kovin muulle mitenkään mieluinen tuo laite, mutta minulle sillä ei ole mitään merkitystä mitä joku muu siitä ajattelee 8)

Olen rehellisesti yllättänyt tästä käänteestä mihin keskustelu lähti.
No juu, "pikkasen" on keskustelu elänyt otsikostaan - jälleen kerran ;D Toki kaukaisesti aihetta liipaten, jos tuo liikennevirhemaksu, nollatoranssi ja haltijavastuu kaikki menee todellakin läpi, niin saattaa sekin hieman vaikuttaa juuri 2-pyöräisillä ajelevien fiiliksiin kun se keppi kuvaakin takaa rekkarin ja lappu kilahtaa haltijan postiluukusta kotiin :-\
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Basbarduu - Maaliskuu 23, 2017, 09:21:28
 :police: Ihan kohtuulliset sakot...  ??? >:( Jos ois nuin paljon pätäkkää ja saisin tollaset sakot ni menisin ihan protestina johonkin muualle asumaan ja maksamaan.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/201703232200090036_uu.shtml
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Citikka99 - Maaliskuu 23, 2017, 09:46:00
:police: Ihan kohtuulliset sakot...  ??? >:( Jos ois nuin paljon pätäkkää ja saisin tollaset sakot ni menisin ihan protestina johonkin muualle asumaan ja maksamaan.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/201703232200090036_uu.shtml

Menetti siinä tekijä muutaman tunnin bruttopalkan. Ihan kohtuutonta! 
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Basbarduu - Maaliskuu 23, 2017, 09:47:54
:police: Ihan kohtuulliset sakot...  ??? >:( Jos ois nuin paljon pätäkkää ja saisin tollaset sakot ni menisin ihan protestina johonkin muualle asumaan ja maksamaan.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/201703232200090036_uu.shtml

Menetti siinä tekijä muutaman tunnin bruttopalkan. Ihan kohtuutonta!

Joo kyllähän sitä rikkailta saa ja pitää aina ottaa kaikki pois eivät varmaan oo tehny mitään ansaitakseen omaisuuttaan.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: yason - Maaliskuu 23, 2017, 10:06:21
Joo kyllähän sitä rikkailta saa ja pitää aina ottaa kaikki pois eivät varmaan oo tehny mitään ansaitakseen omaisuuttaan.

Mutta noilla tuloilla 80k€ on sama kuin normaali-ihmisen tuloilla 800€. Kyllä siinä perusjamppa vittuuntuu sakkoa maksaessaan, kun pitää ehkä syödä hernekeittoa puolet kuukaudesta tai vinguttaa visaa, ja varmasti muistaa tarkistaa suojatiet seuraavina vuosina. Wihurilla tappio on lähinnä sitä luokkaa, että tänä vuonna jää 80k€ vähemmän bisneksiin/sijoituksiin. Ja saa nurista lehdessä viisitoistaminuuttisen.

Miten tuollaista miljoonien tuloilla elävää ihmistä pitäisi tehokkaasti rankaista punaisia päin ajosta, suojatielle pysähtymättä jättämisestä ja muista virheistä, joissa on hyvinkin mahdollista, että joku toinen ihminen olisi päässyt hengestään? Muutaman satasen sakoilla pyyhkii perseensä noilla tuloilla. Kortti pois? Vankilaan? Vai ehkä sittenkin näitä päiväsakkoja?

Suomessa valitetaan sitä, että kun suojateille pysähtymistä ei valvota, niin kukaan ei pysähdy. Sitten kun poliisi kerrankin on oikeaan aikaan paikalla, valitetaan sitä, kun päiväsakot on ihan kohtuuttomat pienestä ohi jyräämisestä, vaikka kukaan ei edes kuollut. Jesari sentään...
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Basbarduu - Maaliskuu 23, 2017, 10:24:52
Joo kyllähän sitä rikkailta saa ja pitää aina ottaa kaikki pois eivät varmaan oo tehny mitään ansaitakseen omaisuuttaan.

Mutta noilla tuloilla 80k€ on sama kuin normaali-ihmisen tuloilla 800€. Kyllä siinä perusjamppa vittuuntuu sakkoa maksaessaan, kun pitää ehkä syödä hernekeittoa puolet kuukaudesta tai vinguttaa visaa, ja varmasti muistaa tarkistaa suojatiet seuraavina vuosina. Wihurilla tappio on lähinnä sitä luokkaa, että tänä vuonna jää 80k€ vähemmän bisneksiin/sijoituksiin. Ja saa nurista lehdessä viisitoistaminuuttisen.

Miten tuollaista miljoonien tuloilla elävää ihmistä pitäisi tehokkaasti rankaista punaisia päin ajosta, suojatielle pysähtymättä jättämisestä ja muista virheistä, joissa on hyvinkin mahdollista, että joku toinen ihminen olisi päässyt hengestään? Muutaman satasen sakoilla pyyhkii perseensä noilla tuloilla. Kortti pois? Vankilaan? Vai ehkä sittenkin näitä päiväsakkoja?

Suomessa valitetaan sitä, että kun suojateille pysähtymistä ei valvota, niin kukaan ei pysähdy. Sitten kun poliisi kerrankin on oikeaan aikaan paikalla, valitetaan sitä, kun päiväsakot on ihan kohtuuttomat pienestä ohi jyräämisestä, vaikka kukaan ei edes kuollut. Jesari sentään...

Joo kyllä se ois pitäny ottaa auto ja kortti pois, sekä samantien jakaa koko omaisuus vähävaraisille että oppis olemaan.  ;)
Btw. hernari on ihan hyvää ja terveellistä mut ite tulee vedettyä enempi nuudelia. Siitä tulee opiskeluajat mieleen.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: HiTec - Maaliskuu 23, 2017, 10:26:30
Nyt ei voi mitenkään olla eri miletä "Yasonin" kanssa, täyttä asiaa koko juttu! :)
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Zego - Maaliskuu 23, 2017, 11:58:05
On! Rangaistus pitää olla sellainen että se edes jollain tavalla "tuntuu". Raha on vain ihmismielessä keksitty asia joten harva siihen kuolee jos osa siitä otetaan pois ja isompi osa jos sattuu olemaan rahallisesti "rikas". Paljon rahaa tarkoittaa valitettavan yleisesti = huonoa elämänlaatua.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Basbarduu - Maaliskuu 23, 2017, 12:36:52
On! Rangaistus pitää olla sellainen että se edes jollain tavalla "tuntuu". Raha on vain ihmismielessä keksitty asia joten harva siihen kuolee jos osa siitä otetaan pois ja isompi osa jos sattuu olemaan rahallisesti "rikas". Paljon rahaa tarkoittaa valitettavan yleisesti = huonoa elämänlaatua.

Eiköhän tuossakin olisi joku tolkku hyvä olla. Ihan samalla lailla se kortti lähtee rikkailtakin jos ne rötöstelee enemmän. Tuskin tuokaan mies rikkoisi yhtään enempää lakia vaikka sakkojen suuruudessa olisi jotain järkeä. Toisaalta tiedän useampia täysin persaukisia tyyppejä jotka eivät välitä liikenne säännöistä paskan vertaa ja ajavat vaikka kännissä ilman korttia. Niiden kitkeminen liikenteestä ei tunnu kiinnostavan ketään. Myöskään kameratolppa ei sellaista henkilöä ota pois liikenteestä.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: HiTec - Maaliskuu 23, 2017, 14:16:06
Eiköhän tuossakin olisi joku tolkku hyvä olla. Ihan samalla lailla se kortti lähtee rikkailtakin jos ne rötöstelee enemmän.

Vaan tuulipuku kulkee sen jälkeen julkisilla tai polkupyörällä, minkkiturkki puolestaan palkkaa kuljettajan. Ja molemmille tuo kortin pois ottaminen on yhtä suuri rangaistus, haitaten kummankin liikkumista ja esim. jälkikasvun harrastuksiin kuskaamista ihan samalla tavalla -ko? Juu ei minustakaan. Siksi myös nuo "kohtuuttomat" (huomaa lainausmerkit sillä rikkalle nuo eivät todellakaan ole mitään kohtuuttomia!) sakot ovat aivan paikallaan, samasta pv-sakkomäärästä kuitenkin puhutaan kuin pienempituloisellakin = rike on ihan yhtä rangaistava, tuloista viis 8)
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Basbarduu - Maaliskuu 23, 2017, 14:19:36
minkkiturkki puolestaan palkkaa kuljettajan.

En näe missään määrin huonona asiana jos yksi suomalainen työllistyy. Palkan mukana työnantaja maksaa myös valtiolle suuria summia.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: HiTec - Maaliskuu 23, 2017, 14:45:31
En näe missään määrin huonona asiana jos yksi suomalainen työllistyy. Palkan mukana työnantaja maksaa myös valtiolle suuria summia.

No nyt taas vaihdettiin sitä katsantavinkkeliä kun edellinen törmäsi umpikujaan ;D Ja ihan samalla tavalla se tuulipuku julkista käyttäessään takaa omalta osaltaan sen bussikuskin ynnä monen muunkin työpaikan tai polkupyörällä painaessaan sitä ruisleipää kuluu enempi ja sitä kautta työllistää toisaalla mm. kauppaa, jakeluauton kuljettajaa, tukkuporrasta, leipomoa, maanviljelijää... eikös 8)
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Basbarduu - Maaliskuu 23, 2017, 14:57:38
No nyt taas vaihdettiin sitä katsantavinkkeliä kun edellinen törmäsi umpikujaan ;D Ja ihan samalla tavalla se tuulipuku julkista käyttäessään takaa omalta osaltaan sen bussikuskin ynnä monen muunkin työpaikan tai polkupyörällä painaessaan sitä ruisleipää kuluu enempi ja sitä kautta työllistää toisaalla mm. kauppaa, jakeluauton kuljettajaa, tukkuporrasta, leipomoa, maanviljelijää... eikös 8)

Kortit pois kaikilta paitsi julkisten kuskeilta niin saadaan Suomi nousuun?
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Xari - Maaliskuu 23, 2017, 16:42:34
Antti A-W asuu yleensä talvet Espanjassa, saattaa tuolla sakotuslinjalla muuttaa sinne pysyvästi.

Käsi ylös kuka ei ole IKINÄ ohittanut suojatien eteen pysähtynyttä autoa pysähtymättä.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Zego - Maaliskuu 23, 2017, 18:41:35
Käsi ylhäällä.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Samo - Maaliskuu 23, 2017, 18:59:43
https://www.youtube.com/watch?v=rFl00VitrIU (https://www.youtube.com/watch?v=rFl00VitrIU) Valtaosa hätäisimmistäkin osaa siis ennakoida senverran, että hidastavat jo tuon saman sillan alla jolla nuo seisovat kuvaamassa. Varsinkin kun keltaiset liivit näkyy kilometrin päähän.. Onkohan poliisi tietoinen, että nopeutta voi hallita muutenkin kuin jarrupolkimella..? :P

Faktahan se on, että ylinopeus on kuljettajan syytä vaikka nopeusrajoitus vaihtuisi miten sattuu 100 metrin välein. Ainakin meikäläisellä on vain normaalit refleksit ja koska mielelläni katsoisin eteenpäinkin jää vaihtoehdoiksi: ajaa jatkossa tahallaan alinopeutta, maksaa "sakkovero" säännöllisesti tai olla ajamatta. Mun puolestani nopeusrajoituksia saa laskea eikä haittaa yhtään. Saa niitä nostaakkin eikä sekään haittaa yhtään. Toleranssiviilalla saadaan kyllä vaikka jokaisesta syyllinen, mutta turvallisuutta se ei paranna.

Miljardöörin kitinä lähinnä naurattaa. "Ei pystynyt pysähtymään".. Ajoiko hän liian lujaa ja yritti pysähtyä vai onko reaktionopeus niin huono ettei rattiin muutenkaan olisi asiaa? Se toinen auto kuitenkin pystyi pysähtymään, mutta hän ei.. Ei tuossa rankaista siitä, että tienaa vaan siitä, että rikkoi liikennelakia. Samalla vaakakupilla vielä kuin muitakin tienkäyttäjiä. Aika hysteerinen ajatus sekin, että nuo muuttaa muualle. Jos noita maksimisakkoja kevennetään niin sitten kevennetään myös minimisakkoja. Siitäkin hauska sirkus tulisi jos törkeästä ylinopeudesta saisi vaikka 10€ sakkolapun.


On vaarallista olettaa, että tienpitäjä sovittaisi ajonopeuden aina sopivaksi kelistä ja olosuhteista riippumatta ilman että itse tarvitsisi kiinnittää siihen huomiota.
Tästä on täydellinen esimerkki joka talvi kun näkyvyys pyryssä on luokkaa 10 metriä ja silti moottoritiellä mennään vähintään rajoituksen sallimaa nopeutta.

https://www.youtube.com/watch?v=ttSkpw86ODg (https://www.youtube.com/watch?v=ttSkpw86ODg) 7 sekunttia näyttää olevan reaktioaika tässä vaikka näkyvyyskin on aika hyvä..
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Xari - Maaliskuu 23, 2017, 19:09:25
Lainaus
Tästä on täydellinen esimerkki joka talvi kun näkyvyys pyryssä on luokkaa 10 metriä ja silti moottoritiellä mennään vähintään rajoituksen sallimaa nopeutta.

Siellähän on talvella 20km/h pienempi rajoitus kuin kesällä.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Xari - Maaliskuu 23, 2017, 19:10:33
Käsi ylhäällä.

Optikolle niin näet ne suojatietkin  :P
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: hyper - Maaliskuu 23, 2017, 19:33:39
https://www.youtube.com/watch?v=rFl00VitrIU (https://www.youtube.com/watch?v=rFl00VitrIU) Valtaosa hätäisimmistäkin osaa siis ennakoida senverran, että hidastavat jo tuon saman sillan alla jolla nuo seisovat kuvaamassa. Varsinkin kun keltaiset liivit näkyy kilometrin päähän.. Onkohan poliisi tietoinen, että nopeutta voi hallita muutenkin kuin jarrupolkimella..? :P

Niin kyllä tuota tolppien kohdalla hidastelua saa joka päivä työmatkalla todistaa, tulee siihen joskus itsekin syyllistyttyä jos satun ajamaan muita nopeammin, eikä kukaan edellä aja selvää ylinopeutta tolpan kohdalla että näkisi onko siellä kamera vai ei. Jarrua harva painaa mutta jalkaa kun reippaasti nostaa kaasulta niin efekti on sama.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: hyper - Maaliskuu 23, 2017, 19:46:20
Just joo, mulla on ollut -75 Corolla, kaverilla oli -66 kupla, toinen ajaa ja toinen raappaa lasia jäästä,
Siis väität että kupla on huono auto?

Lainaus
Morris Marina oli laite jolla pelotti ajaa soratielläkin, talvella moista ei onneksi tarvinut ajaa,
On myönnettävä että en ole ajanut Marinalla mutta ihmiset joilla sellainen joskus aikanaan oli pitivät ajo-ominaisuuksia ihan asiallisina, teknisiä vikoja sitten oli kuten sen ajan brittiautoissa on tapana. Ja kaunis autohan se on. Sunbeam Impillä olen kerran ajanut, kiva vehje, ei kyllä taida Marinaa paljoa muistuttaa mutta britanniasta ja samalta aikakaudeltahan se on, eikä hirveästi arvostusta ole nauttinut kuten tien päällä voi todeta. Viimeksi olen tainnut nähdä sellaisen mobilisti-lehdessä...

Lainaus
Elitellä olen ajanut 140, piti koittaa kulkeeko se 150, olis kulkenut mut ei uskaltanut ajaa, Minejä on ollut, siinä on kanssa laite joka ei anna mitään ajovirheitä anteeksi.

Vetää sanattomaksi.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: HiTec - Maaliskuu 23, 2017, 21:17:07
Miljardöörin kitinä lähinnä naurattaa. "Ei pystynyt pysähtymään".. Ajoiko hän liian lujaa ja yritti pysähtyä vai onko reaktionopeus niin huono ettei rattiin muutenkaan olisi asiaa? Se toinen auto kuitenkin pystyi pysähtymään, mutta hän ei.. Ei tuossa rankaista siitä, että tienaa vaan siitä, että rikkoi liikennelakia. Samalla vaakakupilla vielä kuin muitakin tienkäyttäjiä.

Vähän samaahan duunikaverikin tuossa kitisi kun joutui korttinsa viemään kuivattavaksi 3x rikesakon vuoksi ja kaikki ylinopeudesta. Siinä sitten narisi jotta hän ajaa niin maltillisesti muutenkin niin tuollasista vahingoistra nyt korttia pois, ihan on per...stä tämä systeemi! Vaan kun sitten ruvettiin purkamaan sitä auki niin rikesakkoon pitää olla se 8 yli + tekninen vähennys 3 + mittarivirhe 10, niin oikeastihan hällä on ollut +20 mittarissa siihen mitä tikkarissa lukee - ja se on sitten mukamas vahinko ::) No aika pian hänkin kuitenkin huomasi että noinhan se on ja tyytyi sen jälkeen vain hiljaisena kohtaloonsa 8)
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Zego - Maaliskuu 23, 2017, 21:44:35
Käsi ylhäällä.

Optikolle niin näet ne suojatietkin  :P
Siellähän on ne merkitkin tien laidassa joten ei tarvitse edes nähdä maalattuja viivoja. Asenteesta tuo on kiinni ja kulttuurista, lähteekö muiden vietäväksi vikasuuntaan (sopulilaumailmiö tai lampaat) vai ajatteleeko itse ja noudattaa lakeja.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Basbarduu - Maaliskuu 24, 2017, 09:02:50
Käsi ylös kuka ei ole IKINÄ ohittanut suojatien eteen pysähtynyttä autoa pysähtymättä.
En ole mutta lähellä on ollut. Miksi nämä meidän valkoritarit eivät ole kommentoineet tähän mitään? Tarkoittaako että he ovat olleet täydellisiä lain noudattajia myös tässä asiassa?

https://www.youtube.com/watch?v=rFl00VitrIU (https://www.youtube.com/watch?v=rFl00VitrIU) Valtaosa hätäisimmistäkin osaa siis ennakoida senverran, että hidastavat jo tuon saman sillan alla jolla nuo seisovat kuvaamassa. Varsinkin kun keltaiset liivit näkyy kilometrin päähän.. Onkohan poliisi tietoinen, että nopeutta voi hallita muutenkin kuin jarrupolkimella..? :P
Oot kyllä ihan oikeassa. Ois saattanu olla vähän eri tilanne jos olisivat tehneet saman jutun eri kelillä ruuhka-aikaan ja mieluiten perjantaina mut kyllähän heillä on tilastot käytössään joten tietävät millon kannattaa mennä kuvaamaan. Niin vähissä on luotto tuohon Denniksen sanaan että aloin välittömästi epäillä että onko tuossa leikattu tuota filmiä.

Faktahan se on, että ylinopeus on kuljettajan syytä vaikka nopeusrajoitus vaihtuisi miten sattuu 100 metrin välein. Ainakin meikäläisellä on vain normaalit refleksit ja koska mielelläni katsoisin eteenpäinkin jää vaihtoehdoiksi: ajaa jatkossa tahallaan alinopeutta, maksaa "sakkovero" säännöllisesti tai olla ajamatta. Mun puolestani nopeusrajoituksia saa laskea eikä haittaa yhtään. Saa niitä nostaakkin eikä sekään haittaa yhtään. Toleranssiviilalla saadaan kyllä vaikka jokaisesta syyllinen, mutta turvallisuutta se ei paranna.
Siitähän tässä on kyse että ihmisistä tehdään väkisin syyllisiä kun halutaan ottaa rahat pois.

Miljardöörin kitinä lähinnä naurattaa. "Ei pystynyt pysähtymään".. Ajoiko hän liian lujaa ja yritti pysähtyä vai onko reaktionopeus niin huono ettei rattiin muutenkaan olisi asiaa? Se toinen auto kuitenkin pystyi pysähtymään, mutta hän ei.. Ei tuossa rankaista siitä, että tienaa vaan siitä, että rikkoi liikennelakia. Samalla vaakakupilla vielä kuin muitakin tienkäyttäjiä. Aika hysteerinen ajatus sekin, että nuo muuttaa muualle. Jos noita maksimisakkoja kevennetään niin sitten kevennetään myös minimisakkoja. Siitäkin hauska sirkus tulisi jos törkeästä ylinopeudesta saisi vaikka 10€ sakkolapun.
Pitäisi olla kohtuus pitäisi olla molempiin suuntiin.

Vähän samaahan duunikaverikin tuossa kitisi kun joutui korttinsa viemään kuivattavaksi 3x rikesakon vuoksi ja kaikki ylinopeudesta. Siinä sitten narisi jotta hän ajaa niin maltillisesti muutenkin niin tuollasista vahingoistra nyt korttia pois, ihan on per...stä tämä systeemi! Vaan kun sitten ruvettiin purkamaan sitä auki niin rikesakkoon pitää olla se 8 yli + tekninen vähennys 3 + mittarivirhe 10, niin oikeastihan hällä on ollut +20 mittarissa siihen mitä tikkarissa lukee - ja se on sitten mukamas vahinko ::) No aika pian hänkin kuitenkin huomasi että noinhan se on ja tyytyi sen jälkeen vain hiljaisena kohtaloonsa 8)
Mun mielestä tämäkin kertoo siitä että meidän rajoitukset ei mene yksiin sen kans mikä tuntuisi oikealle vauhdille kyseiselle tieosuudelle. Mut työkaverisi on selkeästi täysi lainsuojaton huligaani. ::)
Meilläpäin on sanottu että kortti menee kuivamaan jos syynä on ollut rattijuopumus ja muista rikkomuksista se on mennyt hyllylle.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: kaselin - Maaliskuu 24, 2017, 09:20:36
Sen verran eroa jos pienillä tuloilla saa muutaman sadaneuron "sakon"  voi tulla eväistä ja lääkkeistäkin puutos, herra wihurilla ei.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Basbarduu - Maaliskuu 24, 2017, 09:25:14
Sen verran eroa jos pienillä tuloilla saa muutaman sadaneuron "sakon"  voi tulla eväistä ja lääkkeistäkin puutos, herra wihurilla ei.
Herra Wihuri on ehkä tehnyt jotain vuosien mittaan jotta näin on vai meinaatko että se omaisuus vaan maagisesti ilmestyy joillekkin?

Jokaisen joka ajaa tuolla julkisessa tieliikenteessä kannattaisi budjetoida nuita sakkoja varten tietty summa kuukaudessa sillä toleransseja kiristämällä niitä sakkoja tulee ennemmin tai myöhemmin.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Aakku - Maaliskuu 24, 2017, 09:31:50
Jokaisen joka ajaa tuolla julkisessa tieliikenteessä kannattaisi budjetoida nuita sakkoja varten tietty summa kuukaudessa sillä toleransseja kiristämällä niitä sakkoja tulee ennemmin tai myöhemmin.
Voe, että....

Kyllä olisikin paljon säästössä, jos joka kuukausi olis budjetoinut sakkoihin edes pikkusen summan.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: HiTec - Maaliskuu 24, 2017, 09:38:48
Herra Wihuri on ehkä tehnyt jotain vuosien mittaan jotta näin on vai meinaatko että se omaisuus vaan maagisesti ilmestyy joillekkin?

Olisikohan kyseinen herra nyt vaan sattunut syntymään sopivaan sukuun, kun hänen isänsä, merenkulkuneuvos Antti Wihuri nai hänen äitinsä, Hjalmar Aarnion lesken, kauppaneuvos Rakel Wihurin ja näin syntyi nykyinen Wihuri konserni Wihurin ja Aarnio Oy:n fuusiossa ::)
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: yason - Maaliskuu 24, 2017, 09:39:38
Käsi ylös kuka ei ole IKINÄ ohittanut suojatien eteen pysähtynyttä autoa pysähtymättä.
En ole mutta lähellä on ollut. Miksi nämä meidän valkoritarit eivät ole kommentoineet tähän mitään? Tarkoittaako että he ovat olleet täydellisiä lain noudattajia myös tässä asiassa?

Mä olen. Useamman kerran. Ihan Wihurin tapaan täysin vahingossa, kun ne siniset suojatiemerkit eivät tien varresta erotu kovin hyvin (miksi ne eivät ole keltapunaisia, kuten muutkin varoitusmerkit?), kun pitää seurata muutenkin vilkasta liikennettä ja tiemaalauksetkin ovat usein, mitä ovat. Yleensä on ollut niin, että jono on liikkunut hiljaa ja pysähtynyt sitten juuri ennen suojatietä, mutta en ole huomannut, että siinä on suojatie ja rullannut ohi. Kauempaa kun näkee jonkun pysähtyneen tai pysähtyvän, niin sitten alkaa kyllä olla vaikea olla huomaamatta. Vaikka ei huomaisikaan suojatietä vaan sen auton, niin sen pysähtyneen auton takia hoksaa kyllä tarkistaa, että onko siinä sittenkin suojatie.

Jos olisin saanut sakot, niin ihan täysin aiheesta olisin ne saanut. Olisi toki vituttanut, mutta ihan omasta tötöilystä ja silmät ummessa ajelusta johtuen, ei sen takia että poliisi tekee työtään.

Se on sitten eri juttu, miksi ne suojatiet ovat usein huomaamattomia. Pitäisi korostaa enemmän maalauksin ja näkyvämpien liikennemerkkien avulla. Briteissä on keltaisia tötsiä ja joskus valojakin, Jenkeissä on näkyvät kirkkaankeltaiset PED XING -merkit ennakkoon ja suojatien kohdalla. Suomessa on jotain siniharmaata sotkua suojatien merkissä, hyvä jos sen erottaa P- ja opastemerkeistä.

Mutta jos silti suhauttaa ohi, niin kuljettajana olen 100% syypää ja pulinat pois.

Siitähän tässä on kyse että ihmisistä tehdään väkisin syyllisiä kun halutaan ottaa rahat pois.

Tämmöinenkin elementti sakotuksessa usein on, mutta nurisen mieluummin valtateillä tapahtuvien ylinopeuksien rahastamisesta kuin siitä, mitä tapahtuu taajaman sisällä. Punaisia päin ajaminen ja suojatiet ovat ne kaksi suurinta riskiä, jossa jalankulkijat ja kevyenliikenteen polkijat ovat suurimmassa vaarassa loukkaantua.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Citikka99 - Maaliskuu 24, 2017, 09:50:17
Tälläkin palstalla ja myös lehdistössä olisi ollut aivan toisenlainen kitinä, jos joku olisi suojatiellä jäänyt alle. Mielestäni teko ei sinänsä olisi ollut yhtään pahempi, ainoastaan tuuri huonompi. Perusrikos on siis sama: "suojatien eteen pysähtyneen ohitus pysähtymättä". Nyt oli hyvä tuuri, kun kukaan ei jäänyt alle. Tekorikoksissa rangaistus ei pitäisi tulla huonosta tai hyvästä tuurista vaan itse teosta. Tosin tekorikoksen seuraamuksesta tulee lisäksi kysymykseen, esimerkiksi vamman- tai kuolemantuottamus.
Muuten olen sitä mieltä, etteivät varakkaat kaipaa sen enempää suojelua kuin varattomat. Jos teosta selviää sakolla, pitää sakko kirpaista köyhää ja rikasta yhtä tuntuvasti. Se on ymmärtääkseni varallisuuteen kohdistuvan rangaistuksen periaate.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Basbarduu - Maaliskuu 24, 2017, 10:42:38
Käsi ylös kuka ei ole IKINÄ ohittanut suojatien eteen pysähtynyttä autoa pysähtymättä.
En ole mutta lähellä on ollut. Miksi nämä meidän valkoritarit eivät ole kommentoineet tähän mitään? Tarkoittaako että he ovat olleet täydellisiä lain noudattajia myös tässä asiassa?

Mä olen. Useamman kerran. Ihan Wihurin tapaan täysin vahingossa, kun ne siniset suojatiemerkit eivät tien varresta erotu kovin hyvin (miksi ne eivät ole keltapunaisia, kuten muutkin varoitusmerkit?), kun pitää seurata muutenkin vilkasta liikennettä ja tiemaalauksetkin ovat usein, mitä ovat. Yleensä on ollut niin, että jono on liikkunut hiljaa ja pysähtynyt sitten juuri ennen suojatietä, mutta en ole huomannut, että siinä on suojatie ja rullannut ohi. Kauempaa kun näkee jonkun pysähtyneen tai pysähtyvän, niin sitten alkaa kyllä olla vaikea olla huomaamatta. Vaikka ei huomaisikaan suojatietä vaan sen auton, niin sen pysähtyneen auton takia hoksaa kyllä tarkistaa, että onko siinä sittenkin suojatie.

Jos olisin saanut sakot, niin ihan täysin aiheesta olisin ne saanut. Olisi toki vituttanut, mutta ihan omasta tötöilystä ja silmät ummessa ajelusta johtuen, ei sen takia että poliisi tekee työtään.

Se on sitten eri juttu, miksi ne suojatiet ovat usein huomaamattomia. Pitäisi korostaa enemmän maalauksin ja näkyvämpien liikennemerkkien avulla. Briteissä on keltaisia tötsiä ja joskus valojakin, Jenkeissä on näkyvät kirkkaankeltaiset PED XING -merkit ennakkoon ja suojatien kohdalla. Suomessa on jotain siniharmaata sotkua suojatien merkissä, hyvä jos sen erottaa P- ja opastemerkeistä.

Mutta jos silti suhauttaa ohi, niin kuljettajana olen 100% syypää ja pulinat pois.
No niin. Hienoa että löytyy selkärankaa ja rehellisyyttä myöntää mokanneensa. Muutenkin olen samaa mieltä ylläolevien suhteen kanssasi. Monesti pelkät heijastin tolpat riittäisivät lisäämään suojatien näkyvyyttä. Olen myös muutamaan otteeseen ehdottanut jonkinlaisia huomiovaloja jotka syttyisivät napista tai liikkeen tunnistimella jos suojatien lähellä on joku. Etenkin syksyn sateilla on monesti tietyillä kaduilla joita ajelen usein todella hankala havaita jos joku on tulossa suojatieltä. Pahimpia ovat polkupyöräilijät jotka syöksyvät ihan miten sattuu. Tuossa suojatiellä joka eniten harmittaa on myös jotain pusikkoa haittaamassa näkyvyyttä suojatielle.

nurisen mieluummin valtateillä tapahtuvien ylinopeuksien rahastamisesta kuin siitä, mitä tapahtuu taajaman sisällä. Punaisia päin ajaminen ja suojatiet ovat ne kaksi suurinta riskiä, jossa jalankulkijat ja kevyenliikenteen polkijat ovat suurimmassa vaarassa loukkaantua.
Täysin samaa mieltä kanssasi.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Xari - Maaliskuu 24, 2017, 13:53:34
Just joo, mulla on ollut -75 Corolla, kaverilla oli -66 kupla, toinen ajaa ja toinen raappaa lasia jäästä,
Siis väität että kupla on huono auto?

Kyllä, 30-luvun tekniikkaa ja ajettavuus samalta ajalta, kylmä kuin ryssän helvetti ja noissa 6V vehkeissä valot taskulampun luokkaa, laadultaanhan noi voitti kyllä uudemmat, faijalla oli aukoinaan uusi "tölkki" työautona, 3 vuotiaana siihen vaihdettiin kone sekä laatikko ja 2 vuotta vanhana se maalattiin uusiksi kun oli joka puolelta ruosteessa, käsittämätön laite, moisia vielä joku harrastaa :-X
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Xari - Maaliskuu 24, 2017, 13:58:51
Tekorikoksissa rangaistus ei pitäisi tulla huonosta tai hyvästä tuurista vaan itse teosta. Tosin tekorikoksen seuraamuksesta tulee lisäksi kysymykseen, esimerkiksi vamman- tai kuolemantuottamus.

Niin, täällä saa oletetusta vaaran aiheuttamisesta saman tai jopa enemmän kuin oikeasta onnettomuudesta, mitäs se Kimmo Sasi saikaan kuolemantuottamuksesta >:(
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: hyper - Maaliskuu 24, 2017, 16:21:42
Just joo, mulla on ollut -75 Corolla, kaverilla oli -66 kupla, toinen ajaa ja toinen raappaa lasia jäästä,
Siis väität että kupla on huono auto?

Kyllä, 30-luvun tekniikkaa ja ajettavuus samalta ajalta, kylmä kuin ryssän helvetti ja noissa 6V vehkeissä valot taskulampun luokkaa, laadultaanhan noi voitti kyllä uudemmat, faijalla oli aukoinaan uusi "tölkki" työautona, 3 vuotiaana siihen vaihdettiin kone sekä laatikko ja 2 vuotta vanhana se maalattiin uusiksi kun oli joka puolelta ruosteessa, käsittämätön laite, moisia vielä joku harrastaa :-X

Kaikista pikkuasioista jotkut jaksaakin valittaa...
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Samo - Toukokuu 17, 2017, 17:53:37
http://www.is.fi/autot/art-2000005212670.html (http://www.is.fi/autot/art-2000005212670.html)
http://www.is.fi/autot/art-2000005214292.html (http://www.is.fi/autot/art-2000005214292.html)

Tästä kun oli aiemmin juttua niin vielä mietin, ettei tällaista nyt _oikeasti_ ole kuitenkaan tulossa..
Mutta nyt kun muutamassa kuukaudessa ei ole LVM:ltä saatu kumoavaa kommenttia vaikka autoliiton juristitkin tutkivat..
Kai se on uskottava, että tämäkin rimanalitus on sittenkin kohta totta..

Nappipäät, rattikset ynnä muut voi jatkossakin ajella miten tykkää kunhan muistaa "lainata" naapurilta kilvet tai teipata omansa piiloon. :P
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: yason - Toukokuu 17, 2017, 17:58:52
Nappipäät, rattikset ynnä muut voi jatkossakin ajella miten tykkää kunhan muistaa "lainata" naapurilta kilvet tai teipata omansa piiloon. :P

Vakkari vaan varmuuden vuoksi kympin verran rajoitusta alemmaksi, niin ei tule sakkoja.

Rehellisellä ihmisellä ei ole mitään syytä olla kotona aiemmin.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Deeässä5 - Toukokuu 17, 2017, 18:23:06
Just joo, mulla on ollut -75 Corolla, kaverilla oli -66 kupla, toinen ajaa ja toinen raappaa lasia jäästä,
Siis väität että kupla on huono auto?

Kyllä, 30-luvun tekniikkaa ja ajettavuus samalta ajalta, kylmä kuin ryssän helvetti ja noissa 6V vehkeissä valot taskulampun luokkaa, laadultaanhan noi voitti kyllä uudemmat, faijalla oli aukoinaan uusi "tölkki" työautona, 3 vuotiaana siihen vaihdettiin kone sekä laatikko ja 2 vuotta vanhana se maalattiin uusiksi kun oli joka puolelta ruosteessa, käsittämätön laite, moisia vielä joku harrastaa :-X
Tuosta muistuu mieleeni kun takavuosina vein katsastukseen lankomiehen 6V- kuplan. Katsuri pani hylsyn kun valot näyttivät liian ylös. Minä sitten ajoin lähikorjaamolle, jossa totesivat, että säätöruuvit ovat niin ruosteessa, ettei pysty säätämään. Ajattelin, että vien kuitenkin pokkana uusintakatsastukseen, kiire kun oli. No katsuri mittaili taas valoja ja totesi, että ylös näyttävät vieläkin, funtsi sitten hetken, katseli kuplaa ja totesi: "vaan eipä nuo taida ketään häikäistä" ja löi leiman paperiin.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: hyper - Toukokuu 17, 2017, 18:26:24
http://www.is.fi/autot/art-2000005212670.html (http://www.is.fi/autot/art-2000005212670.html)
http://www.is.fi/autot/art-2000005214292.html (http://www.is.fi/autot/art-2000005214292.html)

Tästä kun oli aiemmin juttua niin vielä mietin, ettei tällaista nyt _oikeasti_ ole kuitenkaan tulossa..
Mutta nyt kun muutamassa kuukaudessa ei ole LVM:ltä saatu kumoavaa kommenttia vaikka autoliiton juristitkin tutkivat..
Kai se on uskottava, että tämäkin rimanalitus on sittenkin kohta totta..

Nappipäät, rattikset ynnä muut voi jatkossakin ajella miten tykkää kunhan muistaa "lainata" naapurilta kilvet tai teipata omansa piiloon. :P

Ajatuksena lienee se että jos ei käyttömaksuilla päästä rahastamaan niin sitten sakoilla. Autoilija maksaa tai itkee ja maksaa mutta jokatapauksessa maksaa.

Hallintarekisterilakikin sitten meni läpi.  >:(
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Xari - Toukokuu 17, 2017, 18:50:47
Ajatuksena lienee se että jos ei käyttömaksuilla päästä rahastamaan niin sitten sakoilla. Autoilija maksaa tai itkee ja maksaa mutta jokatapauksessa maksaa.

Hallintarekisterilakikin sitten meni läpi.  >:(

Alle 30 ylinopeudesta maksu suoraan kilpien mukaan mut jos pistän autoni Panamalaiseen hallintarekisteriin  :P
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: kaselin - Toukokuu 17, 2017, 19:33:39
Njoo nythän ei tarvii alentaa nop.rajoituksia on ajeltava se 10km/h alle ettei napsaa ticketti.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: yason - Toukokuu 17, 2017, 20:00:13
Njoo nythän ei tarvii alentaa nop.rajoituksia on ajeltava se 10km/h alle ettei napsaa ticketti.

Tossa voi kuitenkin vielä ajaa ilman sakkoja.

Sakotusrajan voisi seuraavaksi alentaa vaikka -5km/h, niin kukaan ei vahingossa ylitä nopeusrajoitusta, kun sakot saa jo hyvissä ajoin. Tämä alentaa nopeuksia ja parantaa liikenneturvallisuutta.

Seuraavaksi voisi siirtyä nopeusmääräyksiin rajoitusten sijaan. Jos ajaa alle, saa rikesakon. Jos ajaa yli, saa päiväsakon.

Tämä tekee liikenteestä ennustettavaa ja tukee luottamusperiaatetta.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: kaselin - Toukokuu 17, 2017, 22:30:04
Niin tai vois laittaa sen virhemaksun ennakkoarviona ja sit jonsei jää kiinni saa vuojen lopussa palautuksen :)
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: hyper - Toukokuu 17, 2017, 22:40:24
Niin tai vois laittaa sen virhemaksun ennakkoarviona ja sit jonsei jää kiinni saa vuojen lopussa palautuksen :)

Jos ei saa yhtään sakkoa vuoden aikana, pyydetään kirjallinen selvitys vuoden aikana tehdyistä rikkeistä/rikoksista ja jos ei ilmoita mitään, suoritetaan arviosakotus (perustuen sakotettavan ikään, tulotasoon ja auton merkkiin).
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Citikka99 - Toukokuu 18, 2017, 01:04:30
Turhaa hölinää. Yhtä helppoa on ajaa säädettyä ylintä nopeutta, kuin nykyisellä ns. sakkorajalla eli muutaman kilometrin ylinopeudella. Molemmat tavat vaativat saman tasoista nopeusmittarin seurantaa. Toisaaalta se taitaa olla poliisisetä tai -täti joka siellä tienpäällä määrittelee, missä vaiheessa ja mistä ylityksestä puuttuu ylinopeuteen. Eihän laski nykyisestään mihinkään muutu. Nytkin jo yhden kilometrin ylitys on lainvastaista eli toimintaa, mistä voisi määrätä rikemaksun. Ei se huomautuksen anto-oikeus mihinkään katoa. Se voi olla, että tulevaisuudessa niitä huomautuksia ei kovin montaa samalle kuljettajalle anneta ennen maksullista seuraamusta, kuten nykyisin. Nythän huomatukset rangaistuksena eivät kaiketi ole johtaneet toivottuun tulokseen, koska ei ole tarvinnut pelätä muuta seuraamusta. Toisaalta huomautuksen tehon on poliisi huonolla infolla pilannut, ilmoittamalla mm. sakotusrajat vasta jonnekin 7-8 km eli todellisuudessa 10 km/h ylityksen seuraamukseksi.   
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Aakku - Toukokuu 18, 2017, 06:23:20
Turhaa hölinää. Yhtä helppoa on ajaa säädettyä ylintä nopeutta, kuin nykyisellä ns. sakkorajalla eli muutaman kilometrin ylinopeudella.
Vielä helpompaa on ajaa koko ajan 10 alle rajoitusten.
Ei sitten karkaa vahingossa alamäessäkään niin helposti liian kovaksi vauhti.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: ealab - Toukokuu 18, 2017, 08:08:58
Aina perään tulee niitä, joilla on: mm. kiire, maksuvaraa, muuten öykkäreitä, citymaasturi. Nyt vaan niiden tapausten määrä tullee lisääntymään. Alkaa ruohot lyttääntyä pientareilla.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: HiTec - Toukokuu 18, 2017, 08:51:05
citymaasturi

No mikäs pahe se tuo sitten mukamas on? ??? Läheskään kaikilla sen citymaasturin valinta kun ei ole mitään egoilua, vaan ihan käytännön sanelemaa, esim. iän tai vamman tuomaa liikkumisen vaikeutta ja noihin kun on helppo käydä sisään/ulos, tartte sieltä maatasosta yrittää itseään ylös punnertaa 8)
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: yason - Toukokuu 18, 2017, 08:56:46
Turhaa hölinää. Yhtä helppoa on ajaa säädettyä ylintä nopeutta, kuin nykyisellä ns. sakkorajalla eli muutaman kilometrin ylinopeudella. Molemmat tavat vaativat saman tasoista nopeusmittarin seurantaa.

Täälläkin seudulla on suuria alueita 40km/h aluerajoituksella, vaikka tiet ovat sellaisia teollisuusalueen kokoluokkaa leveyden ja kaarresäteiden suhteen. Eli pari rekkaa mahtuisi hyvin vierekkäin yhdelle kaistalle. Kevyenliikenteenväylät lisäksi nurmikkokaistaleella erotettuna, eli väylän leveys on useita kymmeniä metrejä ja jos oikeasti ajaa sitä 40km/h, tuntuu kuin lentokentän kiitorataa köröttelisi. Tästä tulee se kykenemättömyys ja turhautumisen tunne.

Samasta syystä suuren korttelin kiertäminen jalankulkijana on tuskaa, kun saat kävellä puoli kilometriä yhtä ainoaa sivua, tai 10 kilometrin maantiesuoran ajaminen polkupyörällä. Poljet ja poljet ja määränpää ei lähesty. Ihminen on luotu liikkumaan sellaisessa ympäristössä, jonka skaala on suhteessa kulkunopeuteen. On huomattavasti miellyttävämpää ajaa 30-40km/h Helsingin keskustan kapeilla pikkukaduilla kuin lähiön leveillä kokoojateillä. Jos liikenneympäristö ei täsmää nopeusrajoituksen kanssa, ihmiset ajavat ympäristön mukaan. Suomen alhaisilla rajoituksilla tämä tarkoittaa, että kaikki ajavat sen 10km/h ylimääräistä edes jonkinlaisen siedettävyyden ylläpitämiseksi.

Ei mitään syytä, miksei suurimmalla osalla noitakin mainitsemiani teitä voisi olla 60km/h. Jos nyt tarvitsisi ajaa varmuuden vuoksi lähemmäs 30-35km/h, jos 41km/h:stä saa jo sakot, niin alkaa mennä aika zeniläisen kärsivällisyysharjoituksen puolelle.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Citikka99 - Toukokuu 18, 2017, 10:40:42
Turhaa hölinää. Yhtä helppoa on ajaa säädettyä ylintä nopeutta, kuin nykyisellä ns. sakkorajalla eli muutaman kilometrin ylinopeudella. Molemmat tavat vaativat saman tasoista nopeusmittarin seurantaa.

Täälläkin seudulla on suuria alueita 40km/h aluerajoituksella, vaikka tiet ovat sellaisia teollisuusalueen kokoluokkaa leveyden ja kaarresäteiden suhteen. Eli pari rekkaa mahtuisi hyvin vierekkäin yhdelle kaistalle. Kevyenliikenteenväylät lisäksi nurmikkokaistaleella erotettuna, eli väylän leveys on useita kymmeniä metrejä ja jos oikeasti ajaa sitä 40km/h, tuntuu kuin lentokentän kiitorataa köröttelisi. Tästä tulee se kykenemättömyys ja turhautumisen tunne.

Samasta syystä suuren korttelin kiertäminen jalankulkijana on tuskaa, kun saat kävellä puoli kilometriä yhtä ainoaa sivua, tai 10 kilometrin maantiesuoran ajaminen polkupyörällä. Poljet ja poljet ja määränpää ei lähesty. Ihminen on luotu liikkumaan sellaisessa ympäristössä, jonka skaala on suhteessa kulkunopeuteen. On huomattavasti miellyttävämpää ajaa 30-40km/h Helsingin keskustan kapeilla pikkukaduilla kuin lähiön leveillä kokoojateillä. Jos liikenneympäristö ei täsmää nopeusrajoituksen kanssa, ihmiset ajavat ympäristön mukaan. Suomen alhaisilla rajoituksilla tämä tarkoittaa, että kaikki ajavat sen 10km/h ylimääräistä edes jonkinlaisen siedettävyyden ylläpitämiseksi.

Ei mitään syytä, miksei suurimmalla osalla noitakin mainitsemiani teitä voisi olla 60km/h. Jos nyt tarvitsisi ajaa varmuuden vuoksi lähemmäs 30-35km/h, jos 41km/h:stä saa jo sakot, niin alkaa mennä aika zeniläisen kärsivällisyysharjoituksen puolelle.

Jospa sen jälkeen, kun autoilevat oppivat ajamaan rajoitusten mukaan, asettavat päättäjät rajoitukset kohtuullisemmalle tasolle. Taitaa olla niin, että nykyisin merkkien rajoitukset asetetaan tarvetta alemmaksi varmuuden vuoksi.
Muuten citikalla ajaminen on helppoa alemmillakin nopeuksilla, kun on tuo limiitti. Ei tarvitse kotikatujeni 40:n alueella ajaa varmuuden vuoksi 35 vaan tasan 40 tai sitä nopeutta minkä olen asettanut.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Basbarduu - Toukokuu 18, 2017, 12:28:22
Jospa sen jälkeen, kun autoilevat oppivat ajamaan rajoitusten mukaan, asettavat päättäjät rajoitukset kohtuullisemmalle tasolle. Taitaa olla niin, että nykyisin merkkien rajoitukset asetetaan tarvetta alemmaksi varmuuden vuoksi.
Muuten citikalla ajaminen on helppoa alemmillakin nopeuksilla, kun on tuo limiitti. Ei tarvitse kotikatujeni 40:n alueella ajaa varmuuden vuoksi 35 vaan tasan 40 tai sitä nopeutta minkä olen asettanut.
Joko saa nauraa?
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Zego - Toukokuu 18, 2017, 16:57:23
Jospa sen jälkeen, kun autoilevat oppivat ajamaan rajoitusten mukaan, asettavat päättäjät rajoitukset kohtuullisemmalle tasolle. Taitaa olla niin, että nykyisin merkkien rajoitukset asetetaan tarvetta alemmaksi varmuuden vuoksi.
Muuten citikalla ajaminen on helppoa alemmillakin nopeuksilla, kun on tuo limiitti. Ei tarvitse kotikatujeni 40:n alueella ajaa varmuuden vuoksi 35 vaan tasan 40 tai sitä nopeutta minkä olen asettanut.
Joko saa nauraa?
Ei tuo ollut naurun asia. Parasta olisi kun saataisiin kaikki nopeusrajoitukset tietokoneen taakse, saisi tiettyinä aikoina nostettua/laskettua rajoituksia. Fiksuinta kyllä olisi että kaikki olisimme yhtä fiksuja ja yrittäisimme oikeasti ajaa rajoitusten mukaisesti, ei se kyllä nykyautoilla kovinkaan vaikeata ole.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Jasu - Toukokuu 18, 2017, 17:20:28
Jospa sen jälkeen, kun autoilevat oppivat ajamaan rajoitusten mukaan, asettavat päättäjät rajoitukset kohtuullisemmalle tasolle. Taitaa olla niin, että nykyisin merkkien rajoitukset asetetaan tarvetta alemmaksi varmuuden vuoksi.
Muuten citikalla ajaminen on helppoa alemmillakin nopeuksilla, kun on tuo limiitti. Ei tarvitse kotikatujeni 40:n alueella ajaa varmuuden vuoksi 35 vaan tasan 40 tai sitä nopeutta minkä olen asettanut.
Joko saa nauraa?
Ei tuo ollut naurun asia. Parasta olisi kun saataisiin kaikki nopeusrajoitukset tietokoneen taakse, saisi tiettyinä aikoina nostettua/laskettua rajoituksia. Fiksuinta kyllä olisi että kaikki olisimme yhtä fiksuja ja yrittäisimme oikeasti ajaa rajoitusten mukaisesti, ei se kyllä nykyautoilla kovinkaan vaikeata ole.
Fiksumpaa olisi ettei olisi jatkuvasti lyhyelläkin matkalla muutoksia nopeuksiin. Yksinkertaistettaisiin, kaupungissa se 30 tai 40, taajamassa muuten 60, taajaman ulkopuolella 80 tai 100 ja motarit sitten 120 (tai enemmänkin, ei haittaisi vaikka olisi 150, tiet antaa kyllä myöten tuommoiselle nopeudelle). Nyt pitää jatkuvasti kytätä kylttejä, ja yrittää pitää mielessä mitä viimeksi nähdyssä sanottiin. Tärkeämmätkin asiat katoaa nopeasti, näin muistivikaisena tapauksena...

Yksi esimerkki tuosta "lievää useammasta vaihtelusta" on vaikkapa Laukaasta, jonka läpi tulee verstaalla käydessä ajeltua. Rajoitukset muuttuu: 40-60-50-40-60-80 muutaman sadan metrin matkalla, ja tuo 40-60-50-40 muutokset on sadan metrin sisällä. No, saapahan merkkitehtailijat töitä kun noin kylttejä sirotellaan. Jos siis jotain positiivista haluaa löytää...
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Samo - Toukokuu 18, 2017, 19:29:45
Ei se huomautuksen anto-oikeus mihinkään katoa. Se voi olla, että tulevaisuudessa niitä huomautuksia ei kovin montaa samalle kuljettajalle anneta ennen maksullista seuraamusta, kuten nykyisin. Nythän huomatukset rangaistuksena eivät kaiketi ole johtaneet toivottuun tulokseen, koska ei ole tarvinnut pelätä muuta seuraamusta.

http://yle.fi/uutiset/3-9127759 (http://yle.fi/uutiset/3-9127759) Niitä varoituksiahan kirjoiteltiin enemmän koska sakotettavia ylinopeuksia havaittiin vähemmän. Kassakone vaan käy vajaana, joten hienommalla haavilla nyt yritetään saada raha virtaamaan. Peltipoliisi ei myöskään harkintaa käytä vaan se näkee ykköstä ja nollaa. Törkeistä teoista pitääkin rankaista ja ellei rangaistukset toimi niin otetaan jyrkkenevä porrastus uusijoille. Ekalla sivulla mietin, että mitä sitten käy kun kukaan ei aja ylinopeutta ja sakot on budjetoitu. No näinhän siinä käy, että huomautukset muuttuu suoraan sakkolappusiksi. 2015 oli samassa yhteydessä puheena, ettei ajokieltoja enää jaeltaisi niin herkästi. Pysyy siis pahimmatkin koheltajat turvallisesti ratin kunhan pulittavat.. kaikkein pahimmathan ei noita maksa muutenkaan.. Seuraavaksi sitten vielä alinopeuteen myös nollatoleranssi. ;D

Yhtään sakkoa en tolpasta ole saanut, mutta jos meinaan näin jatkaakkin on siis ihan oikeasti pakko ajaa kympin alle rajoitusten tai olla ajamatta. Vakkari ja rajoitinkin rullaa alamäkeen ylinopeutta jos sen liian lähelle asettaa ja mittarivirhettäkin voi olla (eikä nopeudennäyttötauluja nykyään missään). Sen kyllä tietää että turhia ohituksia tuosta tulee reilusti lisää. No onpahan itsellä sitten törmäysnopeus alhaisempi..

Bonustiivistelmä: "2.2 Syyttömyysolettama (artikla 3): Direktiivin 3 artiklan mukaan jäsenvaltioiden on varmistettava, että epäiltyä tai syytettyä kohdellaan syyttömänä, kunnes hänen syyllisyytensä on laillisesti näytetty toteen."
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Citikka99 - Toukokuu 19, 2017, 08:59:35
Ei se huomautuksen anto-oikeus mihinkään katoa. Se voi olla, että tulevaisuudessa niitä huomautuksia ei kovin montaa samalle kuljettajalle anneta ennen maksullista seuraamusta, kuten nykyisin. Nythän huomatukset rangaistuksena eivät kaiketi ole johtaneet toivottuun tulokseen, koska ei ole tarvinnut pelätä muuta seuraamusta.

http://yle.fi/uutiset/3-9127759 (http://yle.fi/uutiset/3-9127759) Niitä varoituksiahan kirjoiteltiin enemmän koska sakotettavia ylinopeuksia havaittiin vähemmän. Kassakone vaan käy vajaana, joten hienommalla haavilla nyt yritetään saada raha virtaamaan. Peltipoliisi ei myöskään harkintaa käytä vaan se näkee ykköstä ja nollaa. Törkeistä teoista pitääkin rankaista ja ellei rangaistukset toimi niin otetaan jyrkkenevä porrastus uusijoille. Ekalla sivulla mietin, että mitä sitten käy kun kukaan ei aja ylinopeutta ja sakot on budjetoitu. No näinhän siinä käy, että huomautukset muuttuu suoraan sakkolappusiksi. 2015 oli samassa yhteydessä puheena, ettei ajokieltoja enää jaeltaisi niin herkästi. Pysyy siis pahimmatkin koheltajat turvallisesti ratin kunhan pulittavat.. kaikkein pahimmathan ei noita maksa muutenkaan.. Seuraavaksi sitten vielä alinopeuteen myös nollatoleranssi. ;D

Yhtään sakkoa en tolpasta ole saanut, mutta jos meinaan näin jatkaakkin on siis ihan oikeasti pakko ajaa kympin alle rajoitusten tai olla ajamatta. Vakkari ja rajoitinkin rullaa alamäkeen ylinopeutta jos sen liian lähelle asettaa ja mittarivirhettäkin voi olla (eikä nopeudennäyttötauluja nykyään missään). Sen kyllä tietää että turhia ohituksia tuosta tulee reilusti lisää. No onpahan itsellä sitten törmäysnopeus alhaisempi..

Bonustiivistelmä: "2.2 Syyttömyysolettama (artikla 3): Direktiivin 3 artiklan mukaan jäsenvaltioiden on varmistettava, että epäiltyä tai syytettyä kohdellaan syyttömänä, kunnes hänen syyllisyytensä on laillisesti näytetty toteen."

Tietääkseni niitä peltipoliiseja ei ole jokaisessa alamäessä. Muutenkin aika omistuista vänkäämistä. Itse tulen jatkamaan ajamista samalla tavalla kuin nyt. Ei mitään tarvetta siirtyä alinopeuksiin. Onneksi liikennemerkeillä voidaan myös määrätä alin sallittu nopeus. Niille, jotka eivät osaa seurata ajonmeupeuksiaan on tulevaisuus lohdullinen. Muutaman vuoden kuluttua autojen on itse luettava nopeusrajoitusmerkit ja jopa hoitaa kaiken muun itsenäisesti. No niitä merkkejä ja muuta liikennettä seurailee jo muutama automerkki.
Ei myöskään tarvitse olla huolissaan sakkotulojen vähenemisestä. Kyllä päättäjät siihen keinot keksivät. Nyt tuloja valtiolle tuottaa monet auroilijat ihan vapaaehtoisesti. Hyvä niin, korvaa monta muuta muuten pakolla perittävää maksua. ??? :-\
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Pasi A S - Toukokuu 19, 2017, 10:03:41
Peltipoliiseja on alamäessä ja heti kun kahdeksankymppiä vaihtuu kuudeksikympiksi. Monenkos päiväkodin ja koulun kohdalla on peltipoliisi? Keskustelua ylinopeussakotuksesta seuratessa tulipa mieleen että päättäjät märissä unissaan haluavat ylinopeussakoista lakitekstiin pykälän, 1 km/h ylityksestä seuraisi minimissään 500 eur sakko :) 
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Aakku - Toukokuu 19, 2017, 12:46:19
Tietääkseni niitä peltipoliiseja ei ole jokaisessa alamäessä. Muutenkin aika omistuista vänkäämistä. Itse tulen jatkamaan ajamista samalla tavalla kuin nyt. Ei mitään tarvetta siirtyä alinopeuksiin.
Siinä alkaa tunnollisemmallakin kuskilla tuolla ajatusmallilla hymy hyytyä ja alahuuli väpättää.
Vääjäämättä liikennevirran nopeus laskee alle nopeusrajoitusten, jos laki todella astuu voimaan. Ainakin oma matkavauhtini laskisi ja silloin siihen olisi ihan perusteltu syykin.

http://www.mtv.fi/lifestyle/autot/artikkeli/sakot-jo-1-km-h-n-ylinopeudesta-taksikuski-is-lle-ei-me-voida-kohta-ajaa-ollenkaan/6439894

"1 km/h:n ylityksestä seuraisi asteikon mukaan 70 euron sakko."
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: olli__o - Toukokuu 19, 2017, 13:45:52
Kyllä tuo sakotusraja ohjaa, aika moni katsoo kännykästä tms. navista todellisen nopeuden ja lisää siihen vielä hiemän päälle sakotusrajan lähelle ja ajaa sitten sopivan viisarin asennon mukaan. Mutta ainakin uilkomailla autoilevalla on melko vaikeaa (tai no googlailemalla ja aikaa käyttämällä paljon selviää, mutta hidasta lienee) selvittää vaikka että Ruotsissa on (ainakin ollut) sakotusraja 6 km/h eikä siihen tehdä korjauksia mittalaitteiden epätarkkuudesta tms. (Eli jos on samalla lailla kalibroidut tutkat kuin Suomessa, niin sakot voisi huonolla tuurilla Ruotsissa saada jo 3 km/h todellisesta ylityksestä...)

Mutta eipä sitä liikennevirran nopeutta ikinä saada kovin tarkaksi nopeusmerkkeihin nähden, on siellä kuorma-autoja ja paketti/matkailuvekottimia, traktoreita, mopoautoja, kilpapyöräilijöitä erilaisten ihmisten tapojen ja mittarivirheiden lisäksi. Ja vaikka määrättäisiin automaattiohjatut robottiautot olisi ainoa mitä kaupasta saa ensi vuodesta alkaen, menisi slti reilu kymmenen vuotta ennen kuin edes puolet on niitä.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Citikka99 - Toukokuu 19, 2017, 14:32:32
Tietääkseni niitä peltipoliiseja ei ole jokaisessa alamäessä. Muutenkin aika omistuista vänkäämistä. Itse tulen jatkamaan ajamista samalla tavalla kuin nyt. Ei mitään tarvetta siirtyä alinopeuksiin.
Siinä alkaa tunnollisemmallakin kuskilla tuolla ajatusmallilla hymy hyytyä ja alahuuli väpättää.
Vääjäämättä liikennevirran nopeus laskee alle nopeusrajoitusten, jos laki todella astuu voimaan. Ainakin oma matkavauhtini laskisi ja silloin siihen olisi ihan perusteltu syykin.

http://www.mtv.fi/lifestyle/autot/artikkeli/sakot-jo-1-km-h-n-ylinopeudesta-taksikuski-is-lle-ei-me-voida-kohta-ajaa-ollenkaan/6439894

"1 km/h:n ylityksestä seuraisi asteikon mukaan 70 euron sakko."

Heh heh vai loppuu taksiliikenne, jos ei enää tohdi ajaa taksilla ylinopeutta. Tuollaisen kuljettajan onkin parasta lopettaa... ei sitä hajua matkustajat kestä. Itse olen usein taksien kyydissä, jotka ajavat mallikkaasta rajoitusten mukaan. Eivät varmasti tule lopettamaan.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Aakku - Toukokuu 19, 2017, 15:16:33
Tietääkseni niitä peltipoliiseja ei ole jokaisessa alamäessä. Muutenkin aika omistuista vänkäämistä. Itse tulen jatkamaan ajamista samalla tavalla kuin nyt. Ei mitään tarvetta siirtyä alinopeuksiin.
Siinä alkaa tunnollisemmallakin kuskilla tuolla ajatusmallilla hymy hyytyä ja alahuuli väpättää.
Vääjäämättä liikennevirran nopeus laskee alle nopeusrajoitusten, jos laki todella astuu voimaan. Ainakin oma matkavauhtini laskisi ja silloin siihen olisi ihan perusteltu syykin.

http://www.mtv.fi/lifestyle/autot/artikkeli/sakot-jo-1-km-h-n-ylinopeudesta-taksikuski-is-lle-ei-me-voida-kohta-ajaa-ollenkaan/6439894

"1 km/h:n ylityksestä seuraisi asteikon mukaan 70 euron sakko."

Heh heh vai loppuu taksiliikenne, jos ei enää tohdi ajaa taksilla ylinopeutta. Tuollaisen kuljettajan onkin parasta lopettaa... ei sitä hajua matkustajat kestä. Itse olen usein taksien kyydissä, jotka ajavat mallikkaasta rajoitusten mukaan. Eivät varmasti tule lopettamaan.
Eivät varmasti taksitkaan aja rajoitusten mukaan vaan alle sen, jos laki tulee voimaan.
Ei sitä taksikuskinkaan perse kestä jatkuvaa sakottamista, vaikka ei kortti menisikään.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Jasu - Toukokuu 19, 2017, 15:31:26
Näky muuten olevan vaikeaa polliisin malttaa mielensä eilen kaupungissa perässä ajella, kun pidin nopeuden just karvan alle sallitussa. Pitkän matkaa ajoi alle metrin päässä, kerran oli lähellä osuakin kun hidastin että jalankulkija ehtii alta pois. Eikä heillä näyttäny olevan kiire muualle kuin kahville...

Tavallaan kyllä hymyilytti sisäänpäin tuossa autoillessa...
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Xari - Toukokuu 19, 2017, 15:56:25
Näky muuten olevan vaikeaa polliisin malttaa mielensä eilen kaupungissa perässä ajella, kun pidin nopeuden just karvan alle sallitussa. Pitkän matkaa ajoi alle metrin päässä, kerran oli lähellä osuakin kun hidastin että jalankulkija ehtii alta pois. Eikä heillä näyttäny olevan kiire muualle kuin kahville...

Tavallaan kyllä hymyilytti sisäänpäin tuossa autoillessa...

50-alueella kun ajaa navigaattorilla pilkulleen niin poliisi menee ohitse :o
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: kaselin - Toukokuu 19, 2017, 16:58:53
Joopa kertaakaan suikkamiehet ei oo jääneet perään roikkuun kun on nopeusrajoituksien mukaan ajellu, ohi vaan ja reippaasti.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Citikka99 - Toukokuu 19, 2017, 23:15:43
En vaan ymmärrä mikä tekee säädetyn rajoituksen
noudattamisesta vaikean, jos sakotuskynnys alenee. Ei se ainakaan omaan käytäkseeni vaikuta. Edelleen ajellaan ilaman sakkopelkoja cruise viriteltynä 3 km yli sallitun. Saman verran ilman cruisea.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Jasu - Toukokuu 19, 2017, 23:46:06
En vaan ymmärrä mikä tekee säädetyn rajoituksen
noudattamisesta vaikean, jos sakotuskynnys alenee.
No, spekuloin omalla tilanteellani, jokaisessa romussa on näyttö vähän sinnepäin, yhdessä jopa melko tarkkaan oikea. Eikä tuota navia aina viitsi ottaa käyttöönkään... Muistankohan kaikki oikein, tai edes lähelle..?

-Xm, noin 3-5km/h yli
-Sm, vähän yli kymppi liikaa
-Dyane, noin 8km/h alle
-4x4 Dyane, 7km/h yli
-ja sit tarkistamatta Range ja C-vitonen

Epäilyttää ettei noita ajellessa aina muista, eikä varsinkaan Sm:n kanssa edes jaksa nopeuksista stressata. Tulee sitäkin ajettua vähän samaan tapaan kuin noita Rättäreitä, sellaista nopeutta mitä tykkää mennä...

Huvittavaa sitten on se, että ainoa millä olen edes huomautuksen nopeudesta saanut, on Dyane, ja sekin 80km/h alueella, vaikka paljon potentiaalisempia huomautettavia/sakotettavia on kyllä Sm/Xm 170 kaakkisten koneiden ja eleettömän/vaivattoman etenemisensä ansiosta...
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: HiTec - Toukokuu 20, 2017, 08:38:01
Helpoitenhan tuosta selviää ajamalla aina s.e. se nopeusmittarin viisari on max. niillä lukemilla mitä se tikkari tien vierustalla näyttää. Tällöin ei tartte pähkiä onko se näyttämä paljonko alle oikean, jotta paljonko saa viisarin vetää yli vielä ilman rangaistusta. Toki tämä on sitten joillekin höyrypäille liikaa kun ajellaan "jopa" 5km/h "alinopeutta" tikkariin vrt. mutta antaa kaverin höyrytä ihan omassa rauhassaan. Itseä ei ainakaan kiinnosta pätkän vertaa mitä sen takanatulijan nupissa liikkuu, ajanko hänen mielestään esim. nyt kenties sopivaa tahi sopimatonta nopeutta. Menköön ohi jos ahistaa! Kohta taas tuosta napataan as.vaunu persuuksiin ja se on se max. 80km/h mittarissa vaikka olisi 100km/h tie kyseessä. Höyrytköön takanatulija tuon meikäläisenkin "kusikopin" vuoksi jos höyryttää, ohituskaista on käytettävisäs jos siltä tuntuu 8)

Mutta se mikä tuosta nollasta tekee älyttömän on ne vahingot. Voit ajella vaikka satoja km putkeen nopeusmittarin viisari just siinä missä se saakin olla, mutta sitten tulee se yksi alamäki tms. ja siellä mäen alla onkin kaverit "tukankuivaintensa" kanssa ja Naps! Siis kyse on muutamista sadoista metreistä kun nopeus on lipsahtanut ihan hitusen yli (esim. vain mitättömät 2km/h) ja paskalla zägällä just se sitten kävikin lompakon päälle. Ei ole reilua ei :(
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Pasi A S - Toukokuu 20, 2017, 09:01:50
Ajan paljon työn takia ja ei mulle tuota ongelmaa työajossa ajaa sallittua nopeutta tai hitusen alle.Ainoa ongelma ajonopeudessani on kun ohitan ohituskaistalla satasen alueella kuorma-autoa, niin takanani on nykyisin yhä useammin joku metrin päässä vilkuttelemassa valoja. En uskalla nykyisin polkaista ohituskaistallakaan sakkorajan yli.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Aakku - Toukokuu 20, 2017, 09:29:19
Ei tuolla liikenteessä koskaan ole kaikille oikea nopeus.

Jos ajaa rekalla rajoitinta vasten, niin on niin tuomittavaa. Jos taas ajat tasan 80km/h niin silloin olet liikenteen tukkona.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Citikka99 - Toukokuu 20, 2017, 11:28:03
Helpoitenhan tuosta selviää ajamalla aina s.e. se nopeusmittarin viisari on max. niillä lukemilla mitä se tikkari tien vierustalla näyttää. Tällöin ei tartte pähkiä onko se näyttämä paljonko alle oikean, jotta paljonko saa viisarin vetää yli vielä ilman rangaistusta. Toki tämä on sitten joillekin höyrypäille liikaa kun ajellaan "jopa" 5km/h "alinopeutta" tikkariin vrt. mutta antaa kaverin höyrytä ihan omassa rauhassaan. Itseä ei ainakaan kiinnosta pätkän vertaa mitä sen takanatulijan nupissa liikkuu, ajanko hänen mielestään esim. nyt kenties sopivaa tahi sopimatonta nopeutta. Menköön ohi jos ahistaa! Kohta taas tuosta napataan as.vaunu persuuksiin ja se on se max. 80km/h mittarissa vaikka olisi 100km/h tie kyseessä. Höyrytköön takanatulija tuon meikäläisenkin "kusikopin" vuoksi jos höyryttää, ohituskaista on käytettävisäs jos siltä tuntuu 8)

Mutta se mikä tuosta nollasta tekee älyttömän on ne vahingot. Voit ajella vaikka satoja km putkeen nopeusmittarin viisari just siinä missä se saakin olla, mutta sitten tulee se yksi alamäki tms. ja siellä mäen alla onkin kaverit "tukankuivaintensa" kanssa ja Naps! Siis kyse on muutamista sadoista metreistä kun nopeus on lipsahtanut ihan hitusen yli (esim. vain mitättömät 2km/h) ja paskalla zägällä just se sitten kävikin lompakon päälle. Ei ole reilua ei :(

Eiköhän se 3 km:n nopeusvähennys tehdä tulevaisuudessakin. Joten ylitystä saa tulevaisuudessakin olla vähintään se 4 km ennen kuin tulee rangaistus. Tosin en usko, että rangaistuksia tullaan jakamaan vasta vähintään 5-6 km:n ylityksistä eli kun noputta on käytännössä n. 10 km yli sallitun eli samoilla perusteilla, kun nykyisin. Sallitun nopeuden ylitys on tälläkin hetkellä rangaistavaa vaikka ylitystä olisi vain se 1 km. Nuo käytössä olevat toleranssit ovat poliisin käyttämiä ja oletan näin tulee olemaan tulevaisuudessa. Poikkeuksena voi olla risteysalueet, koulujen kohdat ja muut paikat, missä pitää noudattaa erityistä varovaisuutta. Silloin voi olla paikallaan rangaista ylityksestä vaikka olisi vain se nyt puhutta 1 km/h.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Aakku - Toukokuu 20, 2017, 11:41:38
Poikkeuksena voi olla risteysalueet, koulujen kohdat ja muut paikat, missä pitää noudattaa erityistä varovaisuutta. Silloin voi olla paikallaan rangaista ylityksestä vaikka olisi vain se nyt puhutta 1 km/h.
Näinkö ihan oikeasti meinaat?

Erityistä varovaisuutta ei ole noudatettu, jos tutka näyttää 41km/h neljänkympin alueella.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: olli__o - Toukokuu 20, 2017, 12:15:41
...
Eiköhän se 3 km:n nopeusvähennys tehdä tulevaisuudessakin. Joten ylitystä saa tulevaisuudessakin olla vähintään se 4 km ennen kuin tulee rangaistus....
Ei, koska nopeusvähennys tehtiin sen takia että tutkat todettiin väärin kalibroiduiksi, eli näyttivät 3 km/h ylitystä vaikka oli todellisuudessa laillinen nopeus. Jos kalibrointi tehdään samaan malliin niin tuollaisella tutkalla 4 km/h ylitystä onkin todellisuudessa 1 km/h. Mutta tietysti jos tutkan virhe onkin toiseen suuntaan, nopeus voi ollakin todellisuudessa 107 km/h, tutka näyttää 104 km/h ja siitä silti vielä vähennys -> 101 km/h. (mutta tuota toisen suunnan virhetta ei varmaan edes tutkittu, pahimmillaanhan se on ääretön, eli nopeutta on, mutta tutka ei toimi)

En ole tutustunut tuohon päätökseen tai perusteisiin, mutta olisi tietysti kiva tietää oliko kaikki tutkat suurinpiirtein yhtä ahnaita, vai vain yksi sadasta tms. ja millä nopeudella tuo virhe oli, satasessa se ei ole kuin 3 %, mutta 30 km/h:ssa se on jo 10 %, nyt kaikilla nopeuksilla sama "ale", mutta virheen luulisi olevan pienempi pienillä nopeuksilla.

Toinen on tietysti mikä on tilanne nyt, olisi kiva jos joku ulkopuolinen tutkisi aina välillä säädetäänkö ne vielä ahnaammaksi kun on kerran virallistettu tuollainen 3 km/h lisä...

Sama virhemarginaaliajattelu tietysti koskee kaikkia mitattavia rajoja, vaikka alkoholipitoisuuksien mittaaminen  verestä tai ulosgengitysilmasta, kone ei ole ikinä absoluuttisen tarkka ja virheet pitäisi olla aina niin päin että ne menee mitattavan hyväksi eikä haitaksi.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Pasi A S - Toukokuu 20, 2017, 13:42:35
Juurikin eräs insinööri voitti hovioikeudessa poliisin, oikeus totesi että poliisin doppler ilmiöön perustuva tutka luki heijasteen toisesta autosta ja nopeussakko on aiheeton. Ei se tutkakaan  absoluuttisen tarkka työväline ole.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: hyper - Toukokuu 20, 2017, 19:34:02
En vaan ymmärrä mikä tekee säädetyn rajoituksen
noudattamisesta vaikean, jos sakotuskynnys alenee. Ei se ainakaan omaan käytäkseeni vaikuta. Edelleen ajellaan ilaman sakkopelkoja cruise viriteltynä 3 km yli sallitun. Saman verran ilman cruisea.

Autoissa nuo nopeusmittarit on tarkkuudeltaan hyvin vaihtelevia, ja lisänsä soppaan tuo vielä rengaskoon vaikutus nopeusmittariin. Tyypillisesti mittarit näyttää liian korkeita lukemia mutta toiseenkin suuntaan on poikkeamia havaittu. Vaikka kuinka kaikki ajaisi mittarin mukaan oikeaa nopeutta niin kuitenkin kaikki ajaisi eri nopeuksilla mikä aiheuttaisi tarvetta ohituksiin ja tietysti itkua, hammastenkiristystä ja käsimerkkejä. Ja sitten on vielä se että nopeusrajoitukset on tyypillisesti alempia kuin mikä itsestä tuntuu sopivalta. Jos aina ihan mittariin katsomatta ajaisi niin kyllä tulisi sakkolappuja.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Aakku - Toukokuu 20, 2017, 19:37:03
Auton oma mittari saa näyttää 10% liikaa, mutta ei yhtään liian vähän.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Samone - Toukokuu 20, 2017, 20:40:42
Auton oma mittari saa näyttää 10% liikaa, mutta ei yhtään liian vähän.
Pitää paikkansa, mutta esimerkiksi tyttöni Twingossa turhan isoilla talvirenkailla virhe on toiseen suuntaan. Ei tuota katsastuksessa tarkisteta.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: HiTec - Toukokuu 20, 2017, 22:09:56
Auton oma mittari saa näyttää 10% liikaa, mutta ei yhtään liian vähän.
Pitää paikkansa, mutta esimerkiksi tyttöni Twingossa turhan isoilla talvirenkailla virhe on toiseen suuntaan. Ei tuota katsastuksessa tarkisteta.
Tällöin ei rengaskoko varmaankaan ole lain sallima, otteeseen merkitty +/- 5% vierintäkehän mitta ::)
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: hyper - Toukokuu 20, 2017, 23:28:03
Auton oma mittari saa näyttää 10% liikaa, mutta ei yhtään liian vähän.
Pitää paikkansa, mutta esimerkiksi tyttöni Twingossa turhan isoilla talvirenkailla virhe on toiseen suuntaan. Ei tuota katsastuksessa tarkisteta.
Tällöin ei rengaskoko varmaankaan ole lain sallima, otteeseen merkitty +/- 5% vierintäkehän mitta ::)

Kyllä se voi olla lain sallima. Jos mittari näyttää otteeseen merkityllä rengaskoolla tarkalleen oikein, kuten joillakin autoilla näyttää, niin vähänkin isompi rengas aiheuttaa sen että mittari näyttää liian vähän.

Ja sitten on vielä se että samoilla kokomerkinnöillä olevat renkaat voivat olla erikokoiset. Itse olen ainakin törmännyt tähän pariinkin kertaan, sekä ceefemmalla että nykyisellä kulkupelillä. Misukan talvikumit (x-ice north) ovat selvästi pienemmät kuin kesäkumit (latitude) vaikka koko on kummassakin 215/65R16, asiaa ei voinut olla huomaamatta renkaita vaihtaessa kun piti tunkata lisää että sai kesäkumin alle vaikka talvikumin ja asvaltin välissä oli hyvin tilaa...
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: olli__o - Toukokuu 21, 2017, 00:00:03
Uusissa säännöissä ei kai kai enää puhuta +/- 5 % vierintäkehästä mitään, sanotaan vain:
" Kun renkaan ulkohalkaisijaa muutetaan, on nopeusmittarin näyttämä tarvittaessa korjattava ja ajopiirturi tarvittaessa kalibroitava"

Olettaen että tuo viime toukokuussa voimaan tullut Trafin määräys on vielä voimassa:
https://www.trafi.fi/filebank/a/1461927981/41e5f9e471f4be89319a1c9a640cf80b/20511-TRAFI_66404_03_04_03_00_2015_FI_Auton_ja_sen_peravaunun_rakenteen_muuttaminen.pdf

Eli eivät ole lailliset jos mittari näyttää todellista nopeutta vähemmän, mutta epäilen seuraavatko ne vaikka jarrudynamometrin rullilla nopeusmittaria tai kaisen voisi tehdä ODB:n kauttakin (riippuen missä kohtaa kalibroinnit tehdään). Epäilen myös etteivät ainakaan ihan pienestä virheestä hylkää?
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Ves_ku - Toukokuu 21, 2017, 03:56:38
Mitäs jos kaikki jatkaa vaan niin kuin tähänkin asti ja laskee sen 10 kilsaa ylinopeutta. Pienellä kansalaistottelemattomuudella näitä typeryyksiä vastaan on taisteltava. Siinähän sakottavat kun pitäisi kaikkia sakottaa. Mitään tekemistä turvallisuuden kanssa näillä rajoilla ei ole vaan paremminkin vajaata kassaa koitetaan paikkailla.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: HiTec - Toukokuu 21, 2017, 08:52:57
Jos mittari näyttää otteeseen merkityllä rengaskoolla tarkalleen oikein, kuten joillakin autoilla näyttää, niin vähänkin isompi rengas aiheuttaa sen että mittari näyttää liian vähän.

Mutta että 5% kehämitalla aikaansaataisiin 10% nopeusmittarivirhe, niin ::)
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Xari - Toukokuu 21, 2017, 11:34:31
Mitäs jos kaikki jatkaa vaan niin kuin tähänkin asti ja laskee sen 10 kilsaa ylinopeutta. Pienellä kansalaistottelemattomuudella näitä typeryyksiä vastaan on taisteltava. Siinähän sakottavat kun pitäisi kaikkia sakottaa. Mitään tekemistä turvallisuuden kanssa näillä rajoilla ei ole vaan paremminkin vajaata kassaa koitetaan paikkailla.

Ajetaan kaikki 10 alinopeutta, tai 20, sillä saa aikaan uskomattomat ruuhkat vähänkään vilkkaamman liikenteen aikaan >:D
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: hyper - Toukokuu 21, 2017, 17:19:28
Jos mittari näyttää otteeseen merkityllä rengaskoolla tarkalleen oikein, kuten joillakin autoilla näyttää, niin vähänkin isompi rengas aiheuttaa sen että mittari näyttää liian vähän.

Mutta että 5% kehämitalla aikaansaataisiin 10% nopeusmittarivirhe, niin ::)

No jos sakotusrajaa alennetaan niin kuin on ehdotettu niin pienikin virhe on liikaa.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Samone - Toukokuu 21, 2017, 19:15:32
Niin, tuossa Twingon tapauksessa ei ollut helposti saatavilla pienempää kokoa, joten sillä mentiin minkä sai nopeasti ja mahtui kuitenkin pyörimään. Eihän tuossa mitään ongelmaa ole, kun on asia tiedossa.

Ja mitä noihin nopeusrajoituksiin tulee, niin todella turhauttavaa vetää tyhjää valtatietä 80 rajoituksella. Samaa vauhtia saisi mennä pitkin poikin hiekkapätkiä, jolloin voi jo miettiä oikeasti alinopeutta ajavansa pitempäänkin.

Keinotekoiset yleistä oikeustajua vastaiset lakipykälät eivät vaan toimi. Turha tehdä kaikista kriminaaleja.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Aapo - Toukokuu 21, 2017, 23:03:57
Niin, tuossa Twingon tapauksessa ei ollut helposti saatavilla pienempää kokoa, joten sillä mentiin minkä sai nopeasti ja mahtui kuitenkin pyörimään. Eihän tuossa mitään ongelmaa ole, kun on asia tiedossa.

Ja mitä noihin nopeusrajoituksiin tulee, niin todella turhauttavaa vetää tyhjää valtatietä 80 rajoituksella. Samaa vauhtia saisi mennä pitkin poikin hiekkapätkiä, jolloin voi jo miettiä oikeasti alinopeutta ajavansa pitempäänkin.

Keinotekoiset yleistä oikeustajua vastaiset lakipykälät eivät vaan toimi. Turha tehdä kaikista kriminaaleja.

Juu, joskus miettinyt, että juuri kortin saanut mummu (ei sukupuolisyrjintää) saa ajaa vesijäisellä mutkaisella pikkutiellä vanhalla Ladalla ja kesärenkailla samaa kahdeksaakymppiä kuin pari miljoonaa kilometria ajanut (nuorehko) keski-ikäinen mieshenkilö (ei sukupuolisyrjintää) nykyaikaisella ajonhallintajärjestelmällä varustetulla autolla, vaikka esimerkiksi kuivalla kakkostiellä talvinopeusrajoituksen vallitessa.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Jasu - Toukokuu 21, 2017, 23:19:11
Edellissivulla tuli spekuloitua omia romuja. Nyt loput kaksi on tarkistettu, C-vitosessa heittoa muutama numero ylöspäin, Rangessa noin kymppi todellisuutta vähemmän. Tuo jälkimmäinen tuli tarkastettua vasta kun olin jo viitisenkymmentä kilometriä ajellut, ja tutustuessa "uuteen" laitokseen, ajelin varovasti pitäen neulan reilusti alle lukemien, silti todellisuudessa tuli välillä näköjään mentyä reippaasti ylikin. Tosin aavistus tuosta liian vähän näyttämisestä tuli kun kukaan ei ohi halunnut mutta edessäolevia saavutettua tuli...

Se pitää taas tähänkin sanoa, että tällaisten pykälien esittäjät saisivat välillä käydä liikenteessä muutenkin kuin takapenkillä istuen, ja mielellään sen perinteisen Lande -rajan toisella puolen...
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Xari - Toukokuu 21, 2017, 23:43:21
Se pitää taas tähänkin sanoa, että tällaisten pykälien esittäjät saisivat välillä käydä liikenteessä muutenkin kuin takapenkillä istuen, ja mielellään sen perinteisen Lande -rajan toisella puolen...

Just tässä mietin että pitäisikö taas kesällä tehdä autolomareissu Puolaan, olis paremmat tiet ja sujuvampi liikenne, ei täällä kotimaassa viitsi enään ajaa kuin pakolliset ajot >:(
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: hyper - Toukokuu 22, 2017, 09:32:12
Se pitää taas tähänkin sanoa, että tällaisten pykälien esittäjät saisivat välillä käydä liikenteessä muutenkin kuin takapenkillä istuen, ja mielellään sen perinteisen Lande -rajan toisella puolen...

Eihän näitä liikennettä koskevia lakiuudistuksia esittävillä ole välttämättä ajokorttia ollenkaan. Asiaa kannattaisi varmaan tutkia.
Otsikko: Vs: Liikennevirhemaksulla nolla-toleranssi
Kirjoitti: Jasu - Kesäkuu 02, 2017, 14:01:32
Jospa sen jälkeen, kun autoilevat oppivat ajamaan rajoitusten mukaan, asettavat päättäjät rajoitukset kohtuullisemmalle tasolle. Taitaa olla niin, että nykyisin merkkien rajoitukset asetetaan tarvetta alemmaksi varmuuden vuoksi.
Muuten citikalla ajaminen on helppoa alemmillakin nopeuksilla, kun on tuo limiitti. Ei tarvitse kotikatujeni 40:n alueella ajaa varmuuden vuoksi 35 vaan tasan 40 tai sitä nopeutta minkä olen asettanut.
Joko saa nauraa?
Ei tuo ollut naurun asia. Parasta olisi kun saataisiin kaikki nopeusrajoitukset tietokoneen taakse, saisi tiettyinä aikoina nostettua/laskettua rajoituksia. Fiksuinta kyllä olisi että kaikki olisimme yhtä fiksuja ja yrittäisimme oikeasti ajaa rajoitusten mukaisesti, ei se kyllä nykyautoilla kovinkaan vaikeata ole.
Fiksumpaa olisi ettei olisi jatkuvasti lyhyelläkin matkalla muutoksia nopeuksiin. Yksinkertaistettaisiin, kaupungissa se 30 tai 40, taajamassa muuten 60, taajaman ulkopuolella 80 tai 100 ja motarit sitten 120 (tai enemmänkin, ei haittaisi vaikka olisi 150, tiet antaa kyllä myöten tuommoiselle nopeudelle). Nyt pitää jatkuvasti kytätä kylttejä, ja yrittää pitää mielessä mitä viimeksi nähdyssä sanottiin. Tärkeämmätkin asiat katoaa nopeasti, näin muistivikaisena tapauksena...

Yksi esimerkki tuosta "lievää useammasta vaihtelusta" on vaikkapa Laukaasta, jonka läpi tulee verstaalla käydessä ajeltua. Rajoitukset muuttuu: 40-60-50-40-60-80 muutaman sadan metrin matkalla, ja tuo 40-60-50-40 muutokset on sadan metrin sisällä. No, saapahan merkkitehtailijat töitä kun noin kylttejä sirotellaan. Jos siis jotain positiivista haluaa löytää...

Tuli viimein kuvattua tuo pikkupätkä, jossa rajoitukset vaihtuu hitusen turhan tiheään, ainakin omaan makuuni. Eikä tuosta mihin kuvaaminen loppuu, tarvitse pitkällekään ajaa kun vielä muuttuu 80km/h alueelle...

Tuonkin olisi voinut järkeistää, vaikka viemällä sen 40km/h aluenopeusrajoitusmerkin sinne missä viidenkympin alue lopulta alkaa..?