Kirjoittaja Aihe: Saxo 1.4 vm -01 naputus  (Luettu 3371 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

FredrikV

 • Vieras
Saxo 1.4 vm -01 naputus
« : Joulukuu 16, 2013, 18:50:15 »
Moro,

Ostin tuossa tänään halvalla reilut 200tkm ajetun Saxon. Kone tuntuu ottavan hyvin kierroksia ja käy muutenkin tasaisesti. Auton lämmettyä konepellin alta alkoi kuulua pientä naputusta tai tikitystä. Naputus tuntuisi kuuluvan enemmän tuolla jakohihnan puolella ja jostain siitä moottorin yläosasta. Kun kierroksia nostaa, en enää kuule ääntä, ehkä se vain peittyy muiden äänien alle. Öljyä näyttäisi olevan ylärajaan asti. Edellinen huolto on tehty 7tkm sitten ja jakohihna vaihdettu ajallaan joskus 20tkm sitten. Auto on ollut vanhemmalla rouvalla käytössä 10v, joten ei ole kengitty.

Kylmänä ääntä ei kuulu ollenkaan.

Osaatteko sanoa mistä alkaisin etsiä vikaa? Ja vaikuttaako isolta vialta?

Kävin kuvaamassa pienen videon tuosta äänestä:

Kiitoksia.

Edit: video lisätty
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 17, 2013, 09:15:16 kirjoittanut FredrikV »

Renee

 • Vieras
Vs: Saxo 1.4 vm -01 naputus
« Vastaus #1 : Joulukuu 17, 2013, 12:09:43 »
Suuttimet ja muut jutut kuinka se jakohihna mitä siihen silloin vaihdettiin onko huoltolaskua viellä lokerossa katso se.Kuumaa kne ja pitä ruuvari se kahvaa korvaan  ja terä kuunnneltävään kohtaa silloin se naputuksen saa selvillee.Kun turhaa tässä niitä alkaa arvailla..
Onko tuo bensa mitä laatua.Tankki täytee 98  ja autollee annetaan kunnollaa hanaa eli karstatat lähte koneesta  pois.Jos muuten auto on kunnossa?

http://citroen-foorumi.com/index.php/topic,12010.msg81207.html#msg81207

FredrikV

 • Vieras
Vs: Saxo 1.4 vm -01 naputus
« Vastaus #2 : Joulukuu 17, 2013, 12:35:47 »
Kiitoksia vastauksista.

Täytyy käydä ruuvarin kanssa kuuntelemassa kun kerkeää.

Jakohihna vaihdettu kolmisen vuotta sitten (50tkm näemmä), eivät huoltoliikkeessä saaneet helposti kuitteja kaivettua. Ilmeisesti käyttävät vielä paperista kirjanpitoa. Luulisin kuitenkin, että kaikki mahdolliset on vaihdettu.

Bensan oktaaniluvusta ei ole tietoa, toivottavasti nyt joku ei ole sinne mennyt 95 tankkaamaan. Täytyy käydä täyttämässä 98 tilalle.

Onko tuossa koneessa muuten hydrauliset venttiilinnostajat? Kuulin jostain, että tuollainen ääni voisi tulla nostajista.

Saisin lähistöltä öljynvaihdon forte-käsittelyllä 80e, voisikohan se olla kokeilemisen arvoinen? Voi ollakin aika karstassa ja töhnässä kone, kun edellinen omistaja varmaan enimmäkseen kaupungissa ajellut ja pienillä kierroksilla. Olisiko ennen tuota fortea hyötyä laittaa vaikka nyt heti jotain venojen puhdistusainetta tankkiin?

Soittelin firmaan, jossa edellinen huolto on tehty, ja ilmeisesti silloin oli havaittu jotain pientä öljyvuotoa. Eivät olleet tutkineet tarkemmin. Se voisi selittää miksi matkustamoon tulee puhaltimista sellasta kevyttä palaneen hajua.

barfly

 • Vieras
Vs: Saxo 1.4 vm -01 naputus
« Vastaus #3 : Joulukuu 17, 2013, 12:51:27 »
^Itse ainakin kokeilisin Forte -käsitelyä, varsinkin kun kerroit että auto on ollut naisella käytössä.

Renee

 • Vieras
Vs: Saxo 1.4 vm -01 naputus
« Vastaus #4 : Joulukuu 17, 2013, 20:48:47 »
Joo jos vikkarillaa katsoo siitä öljyntäyttö reiästä ja mustaa kuin savusaunassa niin hyvä on suorittaa joko se nopeutettu öljynvaihto eli pesevät öljyt (shell?) sisään ja  suodatin se hyvä. Aja vaikka 2000 km  vaihtelevaa kaasua käyttäen että paikat puhdistuu ja vaihda sen jälkeen se suodatin ja hyvät öljyt moottoriin.Tätä itse olen käyttänyt tai sitten se forte käsittely jos tutkimukset antava sen suuntaista tietoa ventiilipuolella on kikan kalkan päivät

Renee

 • Vieras
Vs: Saxo 1.4 vm -01 naputus
« Vastaus #5 : Joulukuu 17, 2013, 21:55:22 »
Tuli mieleen että noi venttilin nostajat monesti pitää ääntä KYLMÄNÄ joten teillä kuumanaa niin siitä en ole enään varma.Kun jo 2000 luvun konen niin eikös ne öljypaineella ne venttilin säätö tapahdu eli hydraaliset venttilin nostajat kenties autossa.

Poissa tu5jp4

 • "C2"
 • **
 • Viestejä: 78
 • Peukkuja: 2
Vs: Saxo 1.4 vm -01 naputus
« Vastaus #6 : Joulukuu 18, 2013, 06:21:08 »
Huomenta,

Venttiilit kun säätää niin ääni todennäköisesti vähenee...

FredrikV

 • Vieras
Vs: Saxo 1.4 vm -01 naputus
« Vastaus #7 : Joulukuu 18, 2013, 07:57:25 »
Huomenta.

Kyselin tosiaan tätä samaa brittien saxo-foorumilta. Ilmeisesti tässä 8v koneessa (mikä tää ilmeisesti on?), niin on ihan mekaaniset nostajat. Joku oli aika suoraan tietävinään, että tuo tulisi venttiileistä tuo ääni ja säädön pitäisi auttaa. Täytyy ottaa projektiksi tuossa alkuvuodesta. Työkaluiksi riittänee rakotulkki ja 10mm lenkkiavain. Samalla menee vaihtoon toi venakopan tiiviste, joka on ihan haperoitunut ja halki, näyttäisi vuotavan sitä kautta vähän öljyä. Tällä voisi selittyä se öljynhaju.

Ajattelin myös tehdä oman modatun raitisilmasuodattimen tuohon. Tollasta vähän karkeampaa suodatinkangasta ja sitten vaikka vielä aktiivihiilimattoa, tai motonetin vaahtomuovisuodatin ja aktiivihiili alle. Näemmä saxon vakioraitisilmasuodatin on tollanen "verkko", joka estää vaan havunneulasten ja isompien ötököiden kulkeutumisen matkustamoon.

Pitäisi käydä hakemassa motonetistä toi Haynesin korjausopas, saisi hyviä vinkkejä näihin korjauksiin.

Jos nyt koittaisi tehdä noi säädöt, vetää tankkiin venttiilinpuhdistusaineen ja vaikka sitten tarvittaessa tehdä tuon Forten, niin eiköhän ala kehräämään.

Kerron tulokset alkuvudesta.