Kirjoittaja Aihe: C4 Picasso - Vikakoodi Parking Assistance System Faulty  (Luettu 1209 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa ekacitikka

  • "C1"
  • *
  • Viestejä: 18
  • Peukkuja: 0
C4 Picasso - Vikakoodi Parking Assistance System Faulty
« : Tammikuu 28, 2012, 18:25:30 »
Olisko kellään tietoa mitä mahtanee tarkottaa seuraavanlainen vikailmoitus C4 PICASSOssa: Parking Assistance System Faulty ja sit palaa Service merkkivalo! Valo sammuu n 5 sekunnin päästä auton käynnistämisestä.
Puskurissa olevat anturit ovat paljaat lumesta toki jossakin on ihan "nimeksi" lunta mut pakkasta on parikymmentä. Liekö pakkasella syynsä?
Sit kun ottaa parkkiavustimen manuaalisesti pois päältä niin vikailmoitus ja service valo loogisesti häviää!
Kiitos jo nyt vinkistä! :D

Edit: Otsikko //KariM
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 28, 2012, 21:40:26 kirjoittanut KariM »

pakkotoisto

  • Vieras
Vs: Vikakoodi
« Vastaus #1 : Tammikuu 28, 2012, 18:48:29 »
Elä hyvä nimimerkki huuda noin monella huutomerkillä ja kysymysmerkillä. 1 kpl riittää per lause.  :)

Poissa ekacitikka

  • "C1"
  • *
  • Viestejä: 18
  • Peukkuja: 0
Vs: Vikakoodi
« Vastaus #2 : Tammikuu 28, 2012, 18:52:16 »
Kiitos vinkistä. Nyt on ylimääräiset poistettu :D

Poissa KariM

  • "C8"
  • ********
  • Viestejä: 5 121
  • Peukkuja: 22
Vs: C4 Picasso - Vikakoodi Parking Assistance System Faulty
« Vastaus #3 : Tammikuu 28, 2012, 21:39:57 »
Joku anturi voi olla huonona. Vilkaise onnistuisiko paikallistaminen tällä ohjeella: http://citroen-foorumi.com/index.php/topic,16574.msg114113.html#msg114113


rado

  • Vieras
Vs: C4 Picasso - Vikakoodi Parking Assistance System Faulty
« Vastaus #4 : Tammikuu 29, 2012, 10:45:55 »
Hyväkuuloinen kuulee tosiaan naksumisen ja herkkä hipiäinen sormenpäällä. Noin löydät viallisen anturin.

Poissa Joerkka

  • "C6"
  • ******
  • Viestejä: 843
  • Peukkuja: 2
  • Sukupuoli: Mies
Vs: C4 Picasso - Vikakoodi Parking Assistance System Faulty
« Vastaus #5 : Tammikuu 29, 2012, 12:20:46 »
Olisko kellään tietoa mitä mahtanee tarkottaa seuraavanlainen vikailmoitus C4 PICASSOssa: Parking Assistance System Faulty ja sit palaa Service merkkivalo! Valo sammuu n 5 sekunnin päästä auton käynnistämisestä.
Puskurissa olevat anturit ovat paljaat lumesta toki jossakin on ihan "nimeksi" lunta mut pakkasta on parikymmentä. Liekö pakkasella syynsä?
Sit kun ottaa parkkiavustimen manuaalisesti pois päältä niin vikailmoitus ja service valo loogisesti häviää!
Kiitos jo nyt vinkistä! :D

Edit: Otsikko //KariM
Tänään taas huusi tuo sama parking system faulty omassa. Antureitten pinta jäässä, sormella lämmitin, ja kynnellä poistin jään.Tämän jälkeen hiljaa...
Bruno, eli Renault Grand Scenic 1,5 d 6AT -11
Sinikka, eli 2CV6 -78,
exät Esko,eli Grand C4 Picasso 2,0HDI-08 excl aut(Aisin) Paavo, eli 323 -88,Zorro, eli ZX -94, Kengu, eli 406GrW -98, Sämpy, eli XsaraPicasso -02, Ville, eli Visa -82

Poissa ekacitikka

  • "C1"
  • *
  • Viestejä: 18
  • Peukkuja: 0
Vs: C4 Picasso - Vikakoodi Parking Assistance System Faulty
« Vastaus #6 : Tammikuu 29, 2012, 21:10:49 »
Tänään testasin ton peukalokikan ja toimi :) samoin kaverin C5seen tepsi! Kiitos vaan vinkistä :)

Poissa pikkuleka

  • Viestejä: 4
  • Peukkuja: 0
Vs: C4 Picasso - Vikakoodi Parking Assistance System Faulty
« Vastaus #7 : Kesäkuu 20, 2018, 08:40:35 »
Hyväkuuloinen kuulee tosiaan naksumisen ja herkkä hipiäinen sormenpäällä. Noin löydät viallisen anturin.

Moi

potilas on tällä kertaa Citroen C4 Grand Picasso vm. 2010 HDI 136 BMP6-lootalla.

Samat oireet kuin aloitusviestissäkin, eli auto käyntiin -> vaihde N:ltä pakille tai muistaakseni ihan A:llekin, niin heittää em. virheilmoituksen monitoiminäyttölle sekä Service-valo palaa. Noin 5 sek, sen jälkeen poistuu. Eli parkkitutka ei toimi. Auton omassa virhelokissa näkyy tuo sama virhe. Kun olen yrittäny parillakin eri Android-softalla (FAP ja DriveLoop tjsp.), niin ei näytä kuitenkaan mitään virhekoodeja.

Vika alkoi talvipakkasilla yhtäkkiä. Toisaalta nyt pari-kolme viikkoa takaperin jostain syystä hetkeksi ahtaassa tilassa luoviessani etuvasen anturi (tai useampi) heräsi hetkeksi henkiin, taas hiljentyäkseen. Vauhti oli tosi hiljainen, parkkitalon ahtaasta parkkiruudusta poistuessa. Mikään ei siinä vaiheessa tärähtänyt/heilahtanut, jotta esim. jokin liitos olisi päässyt hetkeksi paremmin kontaktiin. Akkukin on uusittu viime vuonna, kun alkoi generoimaan jos jonkinlaista virheilmoitusta ties mistä kaikesta..

Yritin paikallistaa korvakuulolla ja peukalotuntumalla, mutta tuntuu että kaikki anturit ovat pimeänä edestä ja takaa. Ei kuulu eikä tunnu naksumista. Eli kuuluuko käyttäytyäkin em. automallissa noin, jos vaikka edes 1 anturi edestä tai takaa on pimeänä? Vai pitääkö hakea vikaa muualta, huonoista liitinten kontakteista tms.? Toki voi olla, että oma näppituntuma ei ole herkin mahdollinen ja kuulopuolellakin jo heikkenemää.. :)

C4GP 136 HDi BMP6
C4 2.0i hatchback